Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σχεδιάζει η κυβέρνηση – Αναμένονται οι εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ

7 Σεπτεμβρίου, 2018
Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σχεδιάζει η κυβέρνηση – Αναμένονται οι εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σχεδιάζει η κυβέρνηση – Αναμένονται οι εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ

Θετικές εξελίξεις για την εστίαση αναμένονται στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση με τις σχετικές αποφάσεις να είναι προ των πυλών για να «κλειδώσουν» σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση

Για την ακρίβεια, ο σχεδιασμός αφορά τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% δικαιώνοντας το μόνιμο αίτημα του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, για τον κλάδο, που θεωρεί ότι η επαναφορά του συντελεστή στα φυσιολογικά επίπεδα του 13% θα βοηθήσει σημαντικά τους ίδιους, αλλά φυσικά και την αύξηση των κρατικών εσόδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το μέτρο εξετάζεται όχι προς εφαρμογή το 2019, αλλά από την διετία 2020-2021 στην βάση ενός κοινωνικού προγράμματος τετραετίας που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, όπως προαναγγέλλει εμμέσως το Μαξίμου, ετοιμάζεται προς ανακοίνωση ένα ευνοϊκό πακέτο μέτρων από την κυβέρνηση που θα αφορά ευρύτερα μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Συν τοις άλλοις, η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ακόμα φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις (φορολογία από το 29% στο 26%), μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ενδεχομένως και τμηματικές.

Εν αναμονή των εξελίξεων…

Η κίνηση αυτή αναμένεται να προσφέρει σημαντική τόνωση στις χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης και οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν «χτυπηθεί» ανελέητα από δυσβάσταχτους φόρους σε όλα τα επίπεδα. Πολλές επιχειρήσεις έβαλαν ήδη «λουκέτο», ενώ άλλες επιβιώνουν με υπεράνθρωπες θυσίες, γεγονός που μόνο αρνητικές συνέπειες έχει στις εισπρακτικές επιδιώξεις του κράτους. Η επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% στην εστίαση δεν είναι απλώς απαραίτητη προϋπόθεση για την επάνοδο του κλάδου, αλλά ανάγκη για την ίδια την ελληνική οικονομία αν θέλει να σταθεί και πάλι τα πόδια της… 

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους