Μεγάλη δικαστική νίκη ΠΑΣΚΚΕΔΙ εναντίον GEA: ΤΕΛΟΣ στις ΑΓΩΓΕΣ με χρεώσεις προηγούμενων ετών για την αναπαραγωγή μουσικής από τα καταστήματα!

24 Οκτωβρίου, 2018
Μεγάλη δικαστική νίκη ΠΑΣΚΚΕΔΙ εναντίον GEA: ΤΕΛΟΣ στις ΑΓΩΓΕΣ με χρεώσεις προηγούμενων ετών για την αναπαραγωγή μουσικής από τα καταστήματα!
Όποιος επιχειρήσει να βλάψει είτε το ίδιο το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, είτε τα εγγεγραμμένα μέλη του πρέπει να γνωρίζει ότι μπορούμε να φτάσουμε κάθε υπόθεση στα άκρα

Μεγάλη δικαστική νίκη ΠΑΣΚΚΕΔΙ εναντίον GEA: ΤΕΛΟΣ στις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ χρεώσεις προηγούμενων ετών για την αναπαραγωγή μουσικής στα καταστήματα!

Έχουμε ξαναπεί ότι όποιος τα βάζει με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ καλύτερα να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος. Όποιος επιχειρήσει να βλάψει είτε το ίδιο το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, είτε τα εγγεγραμμένα μέλη του πρέπει να γνωρίζει ότι μπορούμε να φτάσουμε κάθε υπόθεση στα άκρα, γιατί είμαστε πάντα με το δίκαιο και στο τέλος ΝΙΚΑΜΕ.

Με διαφάνεια και διαρκή προσπάθεια να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, τόσο στον κλάδο της εστίασης, όσο και συνολικά, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ πέτυχε τεράστιας σημασίας νίκη απέναντι στις αυθαιρεσίες και απαράδεκτες εκφοβιστικές πρακτικές του GEA, δημιουργώντας πλέον ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ για τις επόμενες αντίστοιχες περιπτώσεις και θα είναι στην διάθεση των χιλιάδων μελών μας.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση του GEA για αναδρομική καταβολή παρελθόντων ετών, που ζητούσε από κατάστημα-εγγεγραμμένο μέλος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ! Ο οργανισμός διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων μουσικής, βασιζόμενος σε μια από τις πλέον ύπουλες και πιο προσφιλείς τακτικές του, «αδιαφόρησε» για μια εξαετία να επισκεφθεί νόμιμα το κατάστημα ελέγχοντας τις νόμιμες άδειες αναπαραγωγής μουσικής μόνο και μόνο για να… εμφανιστεί όλως τυχαίως ύστερα από έξι ολόκληρα χρόνια και με διαδικασία που δεν προβλέπει ο νόμος, διεκδικώντας αυθαίρετα όσα χρήματα θέλει που δεν δικαιούνταν μάλιστα να εισπράξει.

Αναδρομικότητα εισπράξεων μέσω αιτήσεων ασφ. Μέτρων.

Μια καθαρά ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ πρακτική στην οποία με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση μπαίνει ΤΕΛΟΣ! Η σημασία της δικαστικής αυτής νίκης είναι καθοριστική για τα καταστήματα εστίασης και τις επιχειρήσεις που δέχονται καθημερινά τις παράνομες και εκβιαστικές πρακτικές από τους Οργανισμούς διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων μουσικής. Ενισχύει τη θέση των καταστημάτων έναντι των ανεξέλεγκτων υπαλλήλων και οργανισμών που λειτουργούσαν σύμφωνα με το δικό τους συμφέρον, εκβιάζοντας τους επιχειρηματίες.

Το νομικό τμήμα του ΠΑΣΚΚΕΔΙ που ανέλαβε την κάλυψη της υπόθεσης, κατάφερε να προσπεράσει παλιές αποφάσεις Πρωτοδικείων, που είχαν δεχθεί τις αιτήσεις του GEA επιβάλλοντας στα καταστήματα την υποχρέωση καταβολής αναδρομικών ετών, που πολλές φορές ξεπερνούσαν και τις 30.000 Ευρώ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι έλεγχοι στα καταστήματα θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, κάθε κατάστημα να καταβάλει τα ανάλογα ποσά για το έτος που αφορά η χρήση, με τα εγγεγραμμένα μέλη ΠΑΣΚΚΕΔΙ να είναι πλήρως καλυμμένα αφού η εγγραφή μέλους παρέχει όλες τις νόμιμες άδειες για τη δωρεάν αναπαραγωγή μουσικής, σε συνεργασία του Σωματείου μας με τον Βρετανικό κολοσσό διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, Soundreef.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Όποιοι καταστηματάρχες έχουν δεχθεί ΑΙΤΗΣΗ ασφαλιστικών μέτρων, από GEA, να έρθουν αμέσως σε επαφή μαζί μας.  

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους