Μεγάλη αύξηση των ελληνικών προϊόντων στην αιγυπτιακή αγορά

15 Φεβρουαρίου, 2019
Μεγάλη αύξηση των ελληνικών προϊόντων στην αιγυπτιακή αγορά
Σε ολοένα και μεγαλύτερο ρυθμό κινείται η εμπορική σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου. Αυτό αποδεικνύει η σημαντική αύξηση σε ποσοστό 53,7% σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αίγυπτο

Μεγάλη αύξηση των ελληνικών προϊόντων στην αιγυπτιακή αγορά

Σε ολοένα και μεγαλύτερο ρυθμό κινείται η εμπορική σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου. Αυτό αποδεικνύει η σημαντική αύξηση σε ποσοστό 53,7% σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αίγυπτο κατά το δωδεκάμηνο του 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, διαφαίνεται μια σημαντική δυναμική στη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στην αιγυπτιακή αγορά, καθώς και την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, που στηρίζονται σε πρόσφατες μελέτες της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς την Αίγυπτο κατά το έτος 2018 ανήλθε στο ποσό των 1,161 δισ. ευρώ, όταν το 2017 ήταν κατά πολύ χαμηλότερο και συγκεκριμένα της τάξεως των 755,51 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες του ΑΠΕ λένε ότι οι ελληνικές εισαγωγές από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα, έφθασαν το 2018 τα 640,19 εκατομμύρια ευρώ, όντας αυξημένες κατά 15,3% έναντι του 2017, όταν τότε είχαν ανέλθει στα 555,45 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 η Αίγυπτος κατατάσσεται 9η μεταξύ των κυριότερων αποδεκτών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, απορροφώντας ποσοστό 3,5% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, ενώ αντίστοιχα – από την άλλη πλευρά – κατατάσσεται 21η μεταξύ των προμηθευτριών χωρών της Ελλάδας, με μερίδιο 1,2% επί των συνολικών ελληνικών εισαγωγών.

Πηγή: reporter.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Αγαπητό μέλος του paskedi.gr,

Γνωρίζετε ότι με μερικά πoλύ απλά βήματα μπορείτε να προβάλετε το κατάστημά σας στην ιστοσελίδα του paskedi.gr εντελώς ΔΩΡΕΑΝ;

Μπαίνετε στο www.paskedi.gr/ και επιλέγετε “Σύνδεση” χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας. Στη συνέχεια πηγαίνετε στα “Καταστήματα” και με την επιλογή “Προσθήκη” περιγραφετε το κατάστημά σας εισάγοντας τη θέση του στο χάρτη, φωτογραφια και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Μετά την αρχική δημιουργία του καταστήματος μπορείτε να το επεξεργαστείτε εισάγοντας πρόσθετα στοιχεία όπως την κατηγορία του μαγαζιού, τις ώρες λειτουργίας, το μενού, το είδος της μουσικής, κλπ. 

Οι επισκέπτες του www.paskedi.gr/ θα μπορούν να σας αναζητήσουν και να σας βρουν εύκολα και γρήγορα!

Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Σε λίγο καιρό το www.paskedi.gr/ θα δημιουργήσει νέες καινοτόμες υπηρεσίες που θα σας εκπλήξουν! 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους