Με πλειστηριασμούς ξενοδοχείων «μπήκε» το Φθινόπωρο

6 Σεπτεμβρίου, 2018
Με πλειστηριασμούς ξενοδοχείων «μπήκε» το Φθινόπωρο
Μετά τη θερινή ανάπαυλα επανέρχονται και οι πλειστηριασμοί ξενοδοχειακών μονάδων, με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες

Με πλειστηριασμούς ξενοδοχείων «μπήκε» το Φθινόπωρο

Μετά τη θερινή ανάπαυλα επανέρχονται και οι πλειστηριασμοί ξενοδοχειακών μονάδων, με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες, χωρίς να λείπουν οι περιπτώσεις που κάποιοι ιδιώτες κινούνται κατά ξενοδοχειακών μονάδων λόγω πολλών οφειλών, όπως αναφέρει σε ένα πολύ ενδιαφέρον χθεσινό ρεπορτάζ στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καραγεώργος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ξενοδοχειακής μονάδας με τον διακριτικό τίτλο Doreta Beach – Αλεξία που ανήκει στην εταιρεία «Ν. Σουλούνιας Ανώνυμη Εταιρεία Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων», η οποία βγαίνει στο σφυρί σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την εταιρεία Ασπράκης-Κολεγιάννης «Άριστον Ρόδου» ΑΒΕΕ και τιμή πρώτης προσφοράς τα 12.000.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση όμως οι τράπεζες είναι κυρίως οι επισπεύδουσες στους πλειστηριασμούς, οι οποίοι μέχρι του έτους πλησιάζουν τους 100, σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα eauction.gr.

Ενδεικτικά, σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, εκτός τον προαναφερόμενο πλειστηριασμό πραγματοποιείται στην Αιδηψό με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς τα 3.260.000 ευρώ ξενοδοχείο γνωστό με την επωνυμία «Αίγλη» που ανήκει στην Αίγλη Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και Χώροι Εστίασης Α.Ε. που εδρεύει στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας. Επίσης, σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, στη Ρόδο βγαίνει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο κατηγορίας 4* με την επωνυμία «Filerimos Village», με εγκεκριμένη δυναμικότητα 209 δωματίων/ 401 κλινών με επισπεύδουσα την Alpha Bank. H αξία του υπολογίζεται σύμφωνα με το συνοδευτικό έγγραφο του πλειστηριασμού στα 5.700.000 ευρώ, όσο και η τιμή της πρώτης προσφοράς.

Επίσης εντός του Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 26/09/2018 με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και με τιμή πρώτης προσφοράς 3.900.000 ευρώ εκπλειστηριάζεται ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στην Καλαμπάκα Τρικάλων δυναμικότητας συνολικά 98 δωμάτιων με 174 κλίνες και ανήκει στην Μιχ. Αντωνιάδης Α.Ε. – Τουριστικές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.

Τον επόμενο μήνα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου στον Δήμο Χερσονήσου εκπλειστηριάζεται ξενοδοχειακό συγκρότημα, πολυτελούς κατασκευής, δυναμικότητας διακοσίων περίπου κλινών, με την ονομασία «Διογένης Παλλάς» που ανήκει στην εταιρεία Αφοί Αλεξ. Δαριβιανάκη Ανώνυμος Εταιρεία Ξενοδοχειακές Τουριστικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η τιμή της πρώτης προσφοράς καθορίστηκε στα 3.200.000 ευρώ.

Στην Αλεξανδρούπολη στις 7 Νοεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 2.200.000 ευρώ εκπλειστηριάζεται το ξενοδοχείο κλασικού τύπου, τριών αστέρων με την εμπορική ονομασία «Panorama Classic Hotel», το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος διαθέτει 38 δωμάτια και 79 κλίνες, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς. Το ξενοδοχείο ανήκει στην εταιρεία Χ.Α. Σαμουρκασίδης Ξενοδοχειακές Τουριστικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις.

Την ίδια ημερομηνία (07/11/2018) πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη ο πλειστηριασμός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με την επωνυμία «Ακτή Ηλίου» ή «Sun Beach», που κτίστηκε το έτος 1968, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.100.000 ευρώ.

Στις 21 Νοεμβρίου πραγματοποιείται ο πλειστηριασμός ξενοδοχειακής μονάδας Α’ κατηγορίας τεσσάρων αστέρων με spa και συνεδριακούς χώρους δυναμικότητας -σύμφωνα με το επιμελητήριο- 82 δωματίων και 205 κλινών στην περιοχή Λευκώνα Σερρών που ανήκει στην εταιρεία Siris Hotel Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις με τιμή πρώτης προσφοράς τη σημερινή εμπορική αξία του ακινήτου και συγκεκριμένα τα 4.090.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Τέσσερα μοντέλα Οι πλειστηριασμοί μονάδων είναι η τελευταία λύση για τα πιστωτικά ιδρύματα και επιλέγονται όταν οι επιχειρηματίες δεν είναι συνεργάσιμοι, αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι, που προσθέτουν ότι στην περίπτωση προβληματικών επιχειρήσεων που χρήζουν αναδιάρθρωσης οι τράπεζες εξετάζουν ακόμη τα μοντέλα της συνεργασίας με τον ιδιοκτήτη και με εταιρεία διαχείρισης για τη λειτουργία της μονάδας με ένα νέο business plan, του διαγωνισμού πώλησης της μονάδας σε νέο ιδιοκτήτη και τέλος το μοντέλο της ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014 που δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να παραμένει εν λειτουργία και να συνεχίζει να απασχολεί το προσωπικό της, απαλλαγμένη όμως από τον ιδιοκτήτη της.

ΠΗΓΗ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους