Με απίστευτα τεχνάσματα η κυβέρνηση κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό: Έτσι θα αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν!

17 Μαΐου, 2021
4 (4)

Με απίστευτα τεχνάσματα η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει εμμέσως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά, καθώς η ζωή όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν θα είναι αρκετά δύσκολη και έτσι θα αναγκαστούν να εμβολιαστούν. 

Από τη στιγμή που ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός, κάτι που είχε επιβεβαιώσει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με δηλώσεις του, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπος για να αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, διότι τα ποσοστά προσέλευσης μέχρι στιγμής δεν είναι ικανοποιητικά.

Έτσι σύμφωνα με νέες πληροφορίες η κυβέρνηση δεν θα κάνει άμεσα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, αλλά με διάφορα τεχνάσματα θα αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά το πότε θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως δεν θα υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση προτού έχουν πρόσβαση στα εμβόλια όλοι οι πολίτες.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αλλά και από την Επιτροπή των Ειδικών τοποθετηθούν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων στα τέλη του καλοκαιριού, εν όψει του επόμενου χειμώνα και της πιθανότητας ενός νέου κύματος της πανδημίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, κυβέρνηση και «ειδικοί» φέρονται να έχουν καταλήξει ότι όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε εστιατόρια (και εσωτερικούς χώρους) μπαρ, κινηματογράφους, θέατρα, χώρους διασκέδασης, όπως επίσης και μέσα μεταφοράς, λεωφορεία, τραίνα, πλοία και αεροπλάνα.

Όσοι δεν επιλέξουν να εμβολιαστούν μέχρι τέλη του καλοκαιριού, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ ή self test για κάθε μία από τις παραπάνω μετακινήσεις ή δραστηριότητες. Πέραν της ταλαιπωρίας, η διαδικασία των τεστ θα έχει και οικονομικό κόστος για τους πολίτες, καθώς για τις όποιες ατομικές δραστηριότητες, δεν θα χορηγούνται δωρεάν.

Τί σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ναι μεν, η πρόσβαση για τους μη εμβολιασμένους θα επιτρέπεται παντού, καθώς τυχόν απαγόρευση θα δημιουργούσε και νομικά προβλήματα, αλλά η πρόσβαση θα έχει τέτοιες προϋποθέσεις που θα προκαλεί τουλάχιστον δεύτερες σκέψεις.

Και αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης. Να λειτουργήσει η διαδικασία ως κίνητρο ή έμμεσο μέσο πίεσης προκειμένου να ανέλθει στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό ο εμβολιασμός όλων των ηλικιακών ομάδων.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, ειδικός χειρισμός σχεδιάζεται για τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, ιδιαίτερα το υγειονομικό προσωπικό, στο οποίο το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει σε ανεπίτρεπτα για το συγκεκριμένο επάγγελμα ποσοστά που κινούνται περίπου στο 65%.

Με δεδομένο ότι νομικά δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί απαγόρευση προέλευσης στην εργασία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να θεσπίσει μία σειρά από αντικίνητρα. Ειδικότερα, για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν εξετάζει, είτε να τους χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών – το οποίο, ωστόσο, έχει προβλήματα- είτε να τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, οπότε θα λαμβάνουν το ποσό των 535 ευρώ.

Ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης είναι στην παραπάνω κατηγορία να προστεθούν και οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα με μαζικά κρούσματα και θανάτους ηλικιωμένων που κόλλησαν από το προσωπικό.

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους