Λουκέτο τα μεσάνυχτα στην εστίαση στον Βόλο χωρίς εξηγήσεις από Χαρδαλιά

18 Σεπτεμβρίου, 2020
Λουκέτο τα μεσάνυχτα στην εστίαση στον Βόλο χωρίς εξηγήσεις από Χαρδαλιά
Την παρέμβαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου προκάλεσε η προχθεσινή ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για τη διατήρηση της πόλης στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές

Την παρέμβαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου προκάλεσε η προχθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για τη διατήρηση της πόλης στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές και την παράταση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ, μεταξύ των οποίων και το μεταμεσονύχτιο λουκέτο στον χώρο της εστίασης.

«Είναι αδικία για την πόλη η συνέχιση της εφαρμογής του μέτρου στην εστίαση με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και συγκριτικά με το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα», τόνισε σε δηλώσεις του έξω από το δημαρχείο Βόλου ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Όπως ανέφερε, ήδη από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και με αφορμή την καλύτερη εικόνα που παρουσίασε η πόλη από πλευράς επιδημιολογικής κατάστασης είχε αποστείλει επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στον οποίο εξέθεσε την κατάσταση ως έχει και του ζήτησε να προχωρήσει σε αναστολή του μέτρου.

Η προχθεσινή ψυχρολουσία για την εστίαση, που παραμένει σε καθεστώς ομηρίας μετά τα μεσάνυχτα, προκάλεσε και νέα παρέμβαση δημάρχου. «Είχα και χθες (σ.σ. προχθές) μία τηλεφωνική συζήτηση μαζί του (με τον κ. Χαρδαλιά). Το θέμα δεν αφορά μόνο στους επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και τους εργαζόμενους σε μια περίοδο κρίσης», σημείωσε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος ωστόσο εξαπέλυσε πυρά εναντίον μεμονωμένων επιχειρηματιών στους οποίους επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη. «Θα πω την άποψή μου γιατί ποτέ δεν έχω κρυφτεί. Αν προσωπικά ήμουν μέλος του συλλόγου εστίασης θα έδερνα τους τρεις επιχειρηματίες, δεν θα πω τα ονόματά τους, που άνοιξαν τα μαγαζιά στα Παλιά και ήταν ο ένας πάνω στον άλλο. Από εκεί ξεκίνησε το κακό, αλλιώς δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Φέρουν μεγάλη ευθύνη οι συγκεκριμένοι αεριτζήδες. Προκάλεσαν πρόβλημα, αλλιώς δεν θα υπήρχε περιορισμός στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο και βάσει της ενημέρωσης που είχε από τον κ. Χαρδαλιά, αύριο Παρασκευή αναμένεται να επανεξεταστεί η επιδημιολογική εικόνα του Βόλου και τα μέτρα που ισχύουν. «Ο υπουργός δεν αποφασίζει μόνος του, πρέπει να πάρει και το πράσινο φως από τις υγειονομικές υπηρεσίες. Αν έως τέλος της εβδομάδας η κατάσταση είναι ίδια με κανένα ή ένα κρούσμα τότε περιμένουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά. Να το ευχηθούμε και για λόγους υγείας και για λόγους εργασίας για τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Μπέος.

Την ίδια ώρα, στάση αναμονής έως αύριο Παρασκευή κρατά ο Σύλλογος Εστίασης Μαγνησίας, ελπίζοντας σε άρση του μέτρου αναστολής λειτουργίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα για να μπορέσουν οι καταστηματάρχες να τονώσουν τους τζίρους τους και επιπλέον να προσλάβουν το προσωπικό τους που σήμερα είναι σε ανεργία περιμένοντας την πλήρη λειτουργία των καταστημάτων.

Παρεμβάσεις

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, είχε αποστείλει επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, μέσω της οποίας ζητά την επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων για τον Βόλο.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον υπουργό ότι στον Δήμο Βόλου, μια σημαντική πόλη, καθώς πρόκειται για τον έκτο δήμο της χώρας, έχει γίνει σοβαρή δουλειά, με αποτέλεσμα να εκμηδενιστεί η διασπορά στην τοπική κοινότητα. Κατά συνέπεια, εφόσον όπως τονίζει τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ζητά να επανεξεταστούν τα μέτρα για την περίπτωση του Βόλου, ώστε να μη συνεχίσουν επαγγελματικοί κλάδοι να πλήττονται.

Για το ίδιο θέμα είχε παρέμβει την προηγούμενη Τετάρτη και ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Αθανάσιος Λιούπης, ενώ προχθές με την ανακοίνωση της παραμονής του Βόλου στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου υπογράμμισε ότι «είναι αδικαιολόγητο να τιμωρείται μία πόλη χωρίς κρούσματα».

Από την περασμένη Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι άναψαν πράσινο φως

Σύμφωνα με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ την περασμένη Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν εξαίρεση του Βόλου από τα περιοριστικά μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως το γεγονός ότι επί 12 συνεχείς ημέρες δεν είχε εκδηλωθεί κανένα κρούσμα στη Μαγνησία, σε αντίθεση με άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Η τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή του καθηγητή επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στο υπ. Υγείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο για την απόφαση της Επιτροπής.

Και ενώ όλοι κρέμονταν από τα χείλη του αναμένοντας να ανακοινώσει άρση των περιοριστικών μέτρων στον Βόλο, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο και προχθές Τρίτη ήρθε το νέο «χτύπημα» με την ανακοίνωση της παράτασης των περιορισμών μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Καλά πληροφορημένες πηγές που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν για ποιόν λόγο, ενώ οι λοιμωξιολόγοι έχουν ανάψει «πράσινο φώς» για άρση των περιορισμών από την περασμένη Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επιμένει ουσιαστικά να αγνοεί την εισήγησή τους. Αναπάντητο επίσης παραμένει το ερώτημα αν έφτασαν στα χέρια του υφυπουργού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, όπου υπάρχει η σχετική εισήγηση των επιστημόνων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι παραπέμπουν για απαντήσεις στις ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο πλέον από την Πολιτική Προστασία, εκτιμώντας ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση της απόφασης που κρατά την εστίαση στον Βόλο «κλειστή» μετά τις 12 το βράδυ, συμπαρασύροντας μίας σειρά από άλλους κλάδους οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από αυτό.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους