Ο φόβος του κορονοϊού  είναι ο κύριος λόγος που οι καταναλωτές δεν σχημάτισαν ουρές για να «ορμήσουν» στα καταστήματα και να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις που προσφέρονται την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Boxing Day).

Μάλιστα στη Νέα Νότια Ουαλία η πολιτειακή πρωθυπουργός Gladys Berejiklian έκανε έκκληση στον κόσμο να μην κατέβει στο κέντρο (CBD) για ψώνια.

Την  ίδια  στιγμή περίπου 4500 Αυστραλοί έκαναν Χριστούγεννα σε καραντίνα σε διάφορα ξενοδοχεία.

Πάντως ο βροχερός καιρός και η πανδημία του νέου κορονοϊού, κράτησαν τον κόσμο μακριά από τη διάσημη παραλία Bondi Beach του Σίδνεϊ παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο προορισμό για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Με τα εξωτερικά σύνορα της Αυστραλίας κλειστά και τις εγχώριες μετακινήσεις περιορισμένες, οι κάτοικοι του Σίδνεϊ ανέμεναν ότι θα είχαν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν τη διάσημη παραλία σχεδόν μόνοι, χωρίς ξένους επισκέπτες.

Ωστόσο, ο βροχερός καιρός και η πρόσφατη έξαρση του νέου κορονοϊού στα βόρεια, παραθαλάσσια προάστια  του Σίδνεϊ που έθεσε πάνω από 250.000 ανθρώπους σε lockdown για σχεδόν μία εβδομάδα– κράτησαν τον αριθμό των επισκεπτών σε χαμηλά επίπεδα.

Μόνο μερικοί άνθρωποι κολυμπούσαν, έκαναν σερφ και έβγαζαν φωτογραφίες μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχουν στήσει οι ναυαγοσώστες.

«Πρέπει να ζούμε το τώρα», δήλωσε ο Σέλιο Αγκοστίνιο, κάτοικος της περιοχής. «Να φέρουμε λίγη χαρά στην όλη κατάσταση, λίγο φως, λίγη ελπίδα, λίγη τρέλα και αυτό είναι όλο. Αυτό είναι το Bondi, αυτό είναι τα Χριστούγεννα».

Με έγκαιρα και αυστηρά μέτρα, η Αυστραλία τα έχει ως τώρα καταφέρει καλύτερα από τα περισσότερα άλλα ανεπτυγμένα κράτη στην αντιμετώπιση της COVID-19, με τα κρούσματα να είναι λίγο λιγότερα από 28.300 και 908 θανάτους. Σήμερα, εκτιμάται ότι τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 156.

«Είμαστε ευγνώμονες φέτος για τα Χριστούγεννά μάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον σε τηλεοπτικό μήνυμά του για τις γιορτές.

ΠΗΓΗ