Λαχταριστά Pancakes
2 Οκτωβρίου, 2021
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη ζύμη τους με ό,τι σας αρέσει, από ψιλοκομμένα μήλα και μπανάνες, μέχρι σοκολατένιες σταγόνες ή ξηρούς καρπούς. Σίγουρα θα χρειαστεί να διπλασιάσετε ή και να τριπλασιάσετε τα υλικά για να τις απολαύσετε μόνοι, ή με μεγάλη παρέα.
5′ προετοιμασία
10′ τηγάνισμα
Σύνολο: 15 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 8 – 10 τμχ.
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Μπορεί να υπάρχουν λίγοι σβόλοι, αλλά δεν μας ανησυχούν.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Παίρνουμε με μια κουτάλα από το μείγμα, το ρίχνουμε στι τηγάνι και το σείουμε ώστε το pan cake να απλώσει στο μέγεθος που θέλουμε. «Τηγανίζουμε» για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και «τηγανίζουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
- Τα τακτοποιούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι ή με τα υλικά της αρεσκείας μας.
Μυστικά
Εμπλουτίζουμε τη ζύμη με σχεδόν ό,τι υλικό μας αρέσει: από σοκολατένιες σταγόνες, μέχρι σταφίδες και ψιλοκομμένα φρούτα εποχής.