Ξήλωσαν παράνομα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Έλεγχος κάθε εβδομάδα

18 Σεπτεμβρίου, 2020
Ξήλωσαν παράνομα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Έλεγχος κάθε εβδομάδα
Επιχείρηση του δήμου για την απομάκρυνση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Παράνομα τραπεζοκαθίσματα απομάκρυνε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας στη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου. Τα τραπεζοκαθίσματα που είχε αναπτύξει παράνομα καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης απομάκρυνε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας στη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου και έπειτα από τη βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.

Η δημοτική αστυνομία είχε ήδη βεβαιώσει το πρόστιμο δίνοντας μιας εβδομάδα περιθώριο στο κατάστημα να συμμορφωθεί και να απομακρύνει τα τραπεζάκια.

Όπως σημείωσε μιλώντας στη Voria.gr, ο Δημήτρης Δαγκλής, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, κάποιοι καταστηματάρχες έχουν παρερμηνεύσει την ευελιξία που έχει δοθεί από το κράτος λόγω COVID-19 και καταλαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο από τον προβλεπόμενο χωρίς να συμμορφώνονται στην κείμενη νομοθεσία και καταπατώντας το αγαθό της απρόσκοπτης διέλευσης των πεζών.

«Δεν θα το ανεχτούμε», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις με άρση τραπεζοκαθισμάτων οι οποίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με αμείωτο ρυθμό. «Ήδη αυτή την εβδομάδα έχουμε κάνει 10 επανελέγχους και άρσεις τραπεζοκαθισμάτων», σημείωσε εξαγγέλοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι αιφνιδιαστικοί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

«Είμαστε κοντά στον επιχειρηματία αλλά δεν θα επιτρέψουμε την ασυδοσία», τόνισε. Όπως σημείωσε ο ίδιος, συχνό πρόβλημα στη διάρκεια των επιχειρήσεων άρσης των τραπεζοκαθισμάτων είναι οι απειλές που δέχονται οι αστυνομικοί από τους καταστηματάρχες, κάτι που έγινε και στη σημερινή επιχείρηση, όπως ανέφερε ένας εκ των υπαλλήλων. «Συχνά μας λένε θα δείτε τι θα πάθετε, αλλά γνωρίζουμε πώς διαχιεριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο κ. Δαγκλής.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους