Ξεκίνησαν οι επιθέσεις της ΕΥΕΔ. Αντέχετε; Πληρώστε. Ακολουθούν και οι άλλοι

18 Σεπτεμβρίου, 2018
Ξεκίνησαν οι επιθέσεις της ΕΥΕΔ. Αντέχετε; Πληρώστε. Ακολουθούν και οι άλλοι
Δόλιες πρακτικές από τους Οργανισμούς διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων! Τι πρέπει να κάνει κάθε κατάστημα εστίασης!

Διαβάστε τα όλα. Θα μάθετε και θα κερδίσετε πολλά!!!

Άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής: πανάκριβη με αυστηρούς ελέγχους & μεγάλα πρόστιμα

Όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και Ξενοδοχείων οφείλουν να γνωρίζουν πόσο σοβαρό παράπτωμα είναι η χρήση μουσικής χωρίς την υποχρεωτική άδεια δημόσιας εκτέλεσης! Τα πρόστιμα είναι υπέρογκα και η ζημιά που μπορεί να υποστεί το κατάστημά του είναι ανυπολόγιστη…!

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι το εξής: Εάν πληρώσετε έστω και έναν από τους Οργανισμούς αυτούς, αναγκαστικά θα τους πληρώσετε όλους, γιατί ο καθένας τους εκπροσωπεί διαφορετικό ρεπερτόριο.

Τι είναι η άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής

Για όσους, όμως, ακόμα δεν είναι ενήμεροι, ας δώσουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο εξής: η <<άδεια δημόσιας εκτέλεσης>> είναι το έγγραφο που αντικατέστησε την παλιά «Άδεια μουσικών οργάνων». Η άδεια αυτή ζητείται πάντα κατά τη διενέργεια ελέγχων από τους αρμόδιους Δημόσιους φορείς: Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Τουριστική Αστυνομία, Λιμενικό και ΣΔΟΕ.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλες οι επιχειρήσεις που διαθέτουν έστω και ένα τρανζιστοράκι, πρέπει να διαθέτουν αυτή την άδεια για το ρεπερτόριο που αναπαράγουν. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η δημόσια εκτέλεση προστατευόμενων έργων χωρίς την άδεια των οργανισμών ΟΣΔ, εκτός των αστικών και διοικητικών κυρώσεων, αποτελεί και ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκιση και συνοδεύεται από 2.900€ έως 15.000€ πρόστιμο! Γνωρίζετε πολύ καλά και σεις οι ίδιοι, πως οι περισσότεροι έλεγχοι διενεργούνται Παρασκευή και η αυτόφωρη διαδικασία θα είναι επίπονη.

Πώς λειτουργούν οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης;

Η νέα κρατική Ειδική Υπηρεσία ΕΥΕΔ, η οποία ανέλαβε τη διαχείριση και τη συνέχεια της ΑΕΠΙ, άρα διαθέτει όλα τα προσωπικά στοιχεία σας, ζητάει αναδρομικά 5 ετών. Όποιος αρνείται να πληρώσει, θα δέχεται ΑΙΤΗΣΗ ασφαλιστικών μέτρων. Μάλιστα, επειδή από πίσω βρίσκεται ο κρατικός φορέας (ΟΠΙ), ήδη έχει μοιράσει τα στοιχεία σας στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στον GEA και στα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Προστατευόμενα έργα είναι ΟΛΑ, όταν δεν μπορείτε εγγράφως να αποδείξετε το αντίθετο (αυτό αποδεικνύεται μόνο με την επίδειξη άδειας δημόσιας εκτέλεσης). Αν κάποιος αναπαράγει αμερικανική pop μουσική ή αναπαράγει τραγούδια κάποιου φίλου που δεν είναι γραμμένος σε κανέναν Οργανισμό ή ακόμη και τραγούδια δικά του, οφείλει κανονικά να πληρώσει τους Οργανισμούς!

Επίσης, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ αν παίζει μόνο ΕΤ1, NOVA ή COSMOTE. Αν δεν έχει επίσημη Άδεια δημόσιας εκτέλεσης ΟΣΔ (π.χ. ΕΥΕΔ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ) ή ΑΟΔ (π.χ. Soundreef, ΑΟΔ που συνεργάζεται με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ), εγκεκριμένου Φορέα από το Υπουργείο Πολιτισμού, τότε θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει όλες τις παραπάνω κυρώσεις.

Εντείνονται οι έλεγχοι! Δυσβάσταχτα τα πρόστιμα!

Από 1 Σεπτέμβρη 2018 ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την ΕΥΕΔ που ενεργοποίησαν κι όλους τους ελεγκτικούς φορείς, διότι υποσχέθηκαν στους «δημιουργούς» χρήματα μέχρι τα Χριστούγεννα. Μελετήστε σε αποκλειστικότητα του ΠΑΣΚΕΔΙ, το ετήσιο αμοιβολόγιο της ΕΥΕΔ αλλά και το θερινό αμοιβολόγιο και υπολογίστε από μόνοι σας τι θα ακολουθήσει, αφού πάρετε μια σκληρή γεύση της πραγματικότητας από μια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ σε μια απλή καφετέρια των Τρικάλων 70 m2. Πέρα από την κρατική ΕΥΕΔ, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ανέπτυξε ήδη μηχανισμούς είσπραξης σε όλη την Ελλάδα και ανακοίνωσε το ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ της, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της CISAC, ενώ ο GEA συνεχίζει κανονικά τις ομαδικές ΑΙΤΗΣΕΙΣ ασφαλιστικών μέτρων σε βάθος πενταετίας, με αποτέλεσμα το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο η αντιμετώπιση ενός τέτοιου δικαστηρίου (διπλά δικαστήρια), απαιτεί 1.500€ μόνο για δικηγόρους, πέραν των 15.000 ή 30.000€ που ζητούνται αναδρομικά! Μελετήστε το αμοιβολόγιο του GEA και κάντε τους υπολογισμούς σας. Ο Οργανισμός ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ είναι πασίγνωστος με τις άπειρες αγωγές που έστειλε σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες για τα δωμάτια. Μέλη του είναι όλα τα ελληνικά κανάλια. Φέτος σίγουρα θα τον γνωρίσουν και όλα τα καταστήματα εστίασης που διαθέτουν τηλεοράσεις, μιας και κυκλοφόρησε ήδη το αμοιβολόγιό του. Μελετήστε το εδώ.

Δόλιες πρακτικές από τους Οργανισμούς διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων! Τι πρέπει να κάνει κάθε κατάστημα εστίασης!

Τι συμβαίνει τελικά με τα ποσά που καλείται να πληρώνει μια μεσαία επιχείρηση στους Οργανισμούς προκειμένου να αναπαράγει μουσική και τηλεόραση;

Για ένα εστιατόριο/καφετέρια που κάνει χρήση τηλεόρασης, ραδιοφώνου, cd και υπολογιστή το κόστος στην ΕΥΕΔ ξεκινά από τα 348€ / χρόνο για ένα κατάστημα μόλις 30 m2! Το ποσό, μάλιστα, εκτινάσσεται στα 816€ / χρόνο για κατάστημα έως 150 m2!!!

Το συνολικό κόστος για χρήση τηλεόρασης, ραδιοφώνου, CD, ή υπολογιστή σε ένα μικρό εστιατόριο ή καφετέρια έως 30 m2 και στους τρεις ΟΣΔ ξεκινά από 800€ και φτάνει στα 1800€ / χρόνο για ένα μεσαίο κατάστημα με συνοδευτική μουσική! Για τα καταστήματα όπου η μουσική κρίνεται απαραίτητη, το κόστος ξεπερνά τις 8.000€ ετησίως…! Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι αριθμοί αυτοί… απλώς δεν βγαίνουν!

Ύποπτες Τιμολογιακές κινήσεις και πρακτικές Οργανισμών

Πέρα από τα μεγάλα ποσά, ωστόσο, ενδιαφέρον έχουν και οι τακτικές που χρησιμοποιούν οι Οργανισμοί προκειμένου να «δεσμεύσουν» μια επιχείρηση! Για παράδειγμα, μπορεί να την «ονομάσουν» καφετέρια, να τη χρεώσουν σαν καφετέρια (με χαμηλό αμοιβολόγιο), ωστόσο, αν αυτή διοργανώσει κάποιο βράδυ ένα event ή ένα live, το οποίο θα αναρτήσει στα social, να γίνει αφορμή ώστε να την μετατρέψουν σε «Bar», αλλάζοντας την χρέωση από 170€ / χρόνο, στα 3.000€!!!.

Αυτό, άλλωστε, αποτελεί την πιο προσφιλή τακτική του GEA. Φυσικά ο επιχειρηματίας αντιδρά και δεν πληρώνει, αλλά ακολουθεί η ΑΙΤΗΣΗ ασφαλιστικών μέτρων με αναδρομικότητα 5 ετών (φυσικά ως Bar και όχι ως καφετέρια), ενώ στα 2 Δικαστήρια που θα ακολουθήσουν, θα εμφανιστεί ΚΑΙ φωτογραφικό υλικό από το event (πιθανόν από την σελίδα του καταστήματος στα social ή κάποια αφίσα), με τους Δικαστές, ως συνήθως, να γέρνουν τη ζυγαριά της δικαιοσύνης προς το μέρος των Οργανισμών…

Αν την πάθεις από τον έναν, ακολουθούν ΟΛΟΙ!

Εάν ένα κατάστημα εστίασης «βαφτιστεί» από έναν Οργανισμό σαν BAR, έπειτα ΟΛΟΙ το «βαφτίζουν» έτσι και αντίστοιχα, ακολουθεί αναπροσαρμογή αμοιβολογίου ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα ως εξής: Λίγο πολύ όλα τα καφέ κάποια μέρα παίζουν με Dj. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για όλους τους ΟΣΔ να τα βαφτίσουν BAR, με αποτέλεσμα η μουσική πλέον που παίζουν, να μην είναι χρήσιμη, αλλά απαραίτητη! Οι χρεώσεις για το κατάστημα αυτό πλέον ανήκουν στην κατηγορία CLUB!

Όλοι οι Οργανισμοί διαθέτουν ειδικό προσωπικό που παρακολουθεί με ειδικά ηλεκτρονικά προγράμματα το Ίντερνετ. Δεν μπορεί να τους ξεφύγει ούτε ένα event ή Live που πραγματοποιεί το κάθε κατάστημα Εστίασης, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας! Έτσι διαμορφώνεται και το αμοιβολόγιό τους: μόλις εντοπίσουν ένα event ή μια Live εκδήλωση και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, δεν έχει φροντίσει να προμηθευτεί τις Άδειες δημόσιας εκτέλεσης, κινδυνεύει με αυτόφωρη διαδικασία! Τόσο απλά…

…Στέλνουν στο χώρο της επιχείρησης ένα ζευγαράκι πωλητών, που υποδύονται τους πελάτες, παραγγέλνουν ποτό κανονικά και αλληλοφωτογραφίζονται, αλλά στην ουσία φωτογραφίζουν τα επίμαχα σημεία του καταστήματος, όπως ηχεία, στερεοφωνικά, κονσόλες, Dj’s αν υπάρχουν κλπ. Στο τέλος, αφού πάρουν την απόδειξη, αποκαλύπτουν πως είναι από τον GEA και ενημερώνουν για την αμοιβή τους! Αν αρνηθεί ένας επιχειρηματίας, δέχεται μια… ευγενική απειλή με αγωγές στα Δικαστήρια.

Η μόνη βιώσιμη λύση: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΚΚΕΔΙ-SOUNDREEF

Η εγγραφή στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι η πιο άμεση, αποτελεσματική και οικονομική λύση που μπορεί να προσφέρει ένας καταστηματάρχης στο κατάστημα εστίασης που διαθέτει. Σε συνεργασία με τον κορυφαίο βρετανικό οργανισμό διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, αποκτάτε πρόσβαση με όλες τις νόμιμες άδειες σε ένα πλούσιο ρεπερτόριο από ελληνικά και ξένα μουσικά κομμάτια. Αναπαράγετε άφοβα μουσική στο κατάστημά σας, χωρίς παραμικρή έννοια για ελέγχους, απειλές και πρόστιμα. Πολλοί επιχειρηματίες την έχουν «πατήσει» έως τώρα, είτε από άγνοια, είτε από αμέλεια. Εσείς, τώρα, γνωρίζετε! Είστε απολύτως υπεύθυνοι αν συλληφθείτε απροετοίμαστοι στον επόμενοι έλεγχο…!

Τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κάθε επιχειρηματίας εστίασης;

Θα περιμένετε ακόμα τη μέρα που θα περάσει η αστυνομία και θα σας ζητήσει την άδεια δημόσιας εκτέλεσης; Γιατί αν δεν έχετε φροντίσει για την απόκτησή της, τότε θα είναι πλέον πολύ αργά… Ένας κυκεώνας προβλημάτων χωρίς αδιέξοδο μόλις θα έχει κάνει ντου στο κατάστημά σας!

ΈΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ;

 

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΚΚΕΔΙ (Δείτε εδώ)! Το Σωματείο με το μεγαλύτερο ρεπερτόριο σε μουσικά κομμάτια ελληνικά & ξένα (300.000) με νόμιμες άδειες δημόσιας εκτέλεσης σε κάθε κατάστημα εστίασης, απαλλάσσει κάθε κατάστημα-μέλος ΠΑΣΚΚΕΔΙ από όλες τις παραπάνω οικονομικές υποχρεώσεις! Η συνεργασία του ΠΑΣΚΚΕΔΙ με τον βρετανικό «κολοσσό» πνευματικών & συγγενικών δικαιωμάτων μουσικής, Soundreef, είναι το πιο πρόσφατο επίτευγμα για την υποστήριξη της ελεύθερης μουσικής στα καταστήματα.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι που μεταδίδετε στο κατάστημά σας την μουσική του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, βάλτε καλά στο μυαλό σας: δεν έχετε να φοβάστε ΚΑΝΕΝΑ! Όλοι σας γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε όταν δεχθείτε έλεγχο από οποιονδήποτε υπάλληλο των Οργανισμών ή ακόμη και Αστυνομικού οργάνου κι αν δεν γνωρίζετε ανατρέξτε στις Συχνές ερωτήσεις Άρθρο 14

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους