Κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από πάρτι στη Θεσσαλονίκη

10 Ιουνίου, 2020
Κρούσματα κορωνοϊού έπειτα από πάρτι στη Θεσσαλονίκη
Φοιτήτρια από την Αγγλία έκανε πάρτι που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Μετά διαπιστώθηκε ότι έχει κορωνοϊό. Γίνεται ιχνηλάτιση και για άλλα κρούσματα.

Εστία εξάπλωσης του ιού φαίνεται πως έγινε ένα πάρτι στη Θεσσαλονίκη καθώς ήδη, έχει διαπιστωθεί, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open Beyond, φοιτήτρια από την Αγγλία έκανε πάρτι για να γιορτάσει την επιστροφή της και λίγες ημέρες αργότερα, εμφάνισε συμπτώματα του ιού. Πήγε στο νοσοκομείο όπου έκανε το τεστ και διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό. Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτιση των επαφών της για να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα.

Σύμφωνα με το makthes.gr, το πάρτι έγινε στο σπίτι της οικογένειας της φοιτήτριας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, η οποία ήρθε οδικώς μέσω Βουλγαρίας. Η κοπέλα που είναι κόρη γνωστού επιχειρηματία της πόλης «έσπασε» την καραντίνα των 14 ημερών. Μάλιστα, λίγο πριν από το πάρτι – μπάρμπεκιου στον κήπο του σπιτιού, σε έλεγχο των αρχών είχε διαπιστωθεί και πάλι ότι είχε σπάσει την καραντίνα και της είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Ωστόσο το πρόστιμο δεν την εμπόδισε να διοργανώσει λίγες ημέρες αργότερα στην περιοχή Σταυροκίνητα της Θεσσαλονίκης πάρτι με 30 περίπου καλεσμένους και υπερθέαμα πυροτεχνημάτων.

Επίκεντρο των ιχνηλατίσεων είναι οι μετέχοντες στο μπάρμπεκιου πάρτι και οι πελάτισσες κι εργαζόμενοι του κομμωτηρίου – κέντρου περιποίησης, όπου πήγε για να καλλωπιστεί μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με το τοπικό site makthes.gr ήδη συγγενικό της άτομο έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορωνοϊό.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους