Κρήτη: Δύσκολο καλοκαίρι για τουρισμό και εστίαση

9 Σεπτεμβρίου, 2020
Κρήτη: Δύσκολο καλοκαίρι για τουρισμό και εστίαση
Η μείωση της επισκεψιμότητας κυμάνθηκε μεταξύ 40-60%, ενώ ακόμα και τα πολιτιστικά τεκταινόμενα του νησιού είχαν μικρή προσέλευση.

Όπως εξήγησε στο MEGA η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης, στο δήμο Ηρακλείου, Ευαγγελία Σχοιναράκη, οι επιχειρήσεις σε τουρισμό και εστίαση πλήρωσαν βαρύ τίμημα για την υγειονομική κρίση.

Ένα δύσκολο και διαφορετικό καλοκαίρι βίωσαν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό στην Κρήτη.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο πανέμορφο νησί, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Υπήρξε κατακόρυφη πτώση των τζίρων, πολλά καταστήματα δεν άνοιξαν, ενώ όπως είπε, ήδη αυξάνει η τοπική ανεργία. Η μείωση της επισκεψιμότητας κυμάνθηκε μεταξύ 40-60%, ενώ ακόμα και τα πολιτιστικά τεκταινόμενα του νησιού είχαν μικρή προσέλευση.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους