Κριθαρότο με πικάντικα καλαμαράκια και αρωματικά χόρτα
Υλικά
- 1 πράσο μέτριο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτί κριθαρότο λαχανικών ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 400 γρ. Ντοματάκια στον τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 700 ml νερό βραστό
- 2 κουτιά καλαμαράκια πικάντικα Safcol
- 150 γρ. αρωματικά χόρτα (μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο, δυόσμο)
- 4-5 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, χαμηλώνοντας τη φωτιά σε μέτρια.
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, αλλά να μη μαυρίσουν.
Προσθέτουμε το κριθαράκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα, για να θωρακιστεί καλά και να μην σπάσει την ώρα που θα βράζει.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την Τομάτα στον Τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σε τρεις δόσεις το καυτό νερό. Πρώτα ρίχνουμε το 1/3 του νερού και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις απορροφήσει το κριθαράκι τον ζωμό ρίχνουμε άλλο 1/3.
Μόλις απορροφηθεί, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και τα Kαλαμαράκια Safcol. Όταν αρχίσει να χυλώνει, προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν με όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.