Κρεατόπιτα με μπέικον και μπεσαμέλ

17 Δεκεμβρίου, 2020
kreatopita
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία απίθανη κρεατόπιτα που θα την ευχαριστηθείτε σίγουρα! Με μπέικον και μοσχαρίσιο κιμά, με πολλά μυρωδικά, θα κάνει εντύπωση στο τραπέζι σας! Δοκιμάστε την! Εμείς ενθουσιαστήκαμε!

Υλικά
5 φέτες μπέικον
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
200 ml λευκό κρασί
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Θυμάρι
Πάπρικα
200 ml νερό

Για την Μπεσαμέλ
50 γρ βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
250 ml γάλα
Αλάτι-Πιπέρι
100 γρ κίτρινο τυρί
2 αυγά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε πρώτα φτιάχνοντας την γέμιση της κρεατόπιτας. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον και όταν ροδίσει το βγάζουμε. Στην συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε. Αφού χάσει τα υγρά του, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά να εξατμιστεί.
  • Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα, το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
  • Συνεχίζουμε με την μπεσαμέλ. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι και το καβουρδίζουμε. Στην πορεία, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο κίτρινο τυρί και ένα ένα τα αυγά.
  • Παράλληλα, στον κιμά βάζουμε το μπέικον και τα αναμιγνύουμε.
  • Έπειτα, παίρνουμε το ταψί της κουζίνας μας και το λαδώνουμε. Βάζουμε ένα φύλλο μέχρι την μέση. Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο και καλύπτουμε το άλλο μισό του ταψιού. Λαδώνουμε τα φύλλα και σκεπάζουμε με ένα φύλλο, όπως δείχνει και το βίντεο παρακάτω. Λαδώνουμε ξανά.
  • Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά την διαδικασία και μετά απλώνουμε το μείγμα κιμά με μπέικον, να πάει σε όλη την επιφάνεια. Μετά, Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού. Τις λαδώνουμε και σκεπάζουμε με ένα επιπλέον φύλλο. Λαδώνουμε και τοποθετούμε και το τελευταίο φύλλο.
  • Τέλος, πατάμε τις άκρες, λαδώνουμε και ψήνουμε την κρεατόπιτα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ