Κουραμπιέδες χωρίς αυγά

17 Δεκεμβρίου, 2020
koyrampiedes
Από τους ωραιότερους κουραμπιέδες χωρίς αυγά που θα έχετε φτιάξει και δοκιμάσει! Καλές γιορτές με υγεία!

ΥΛΙΚΑ
(για 50 κομμάτια)

250 γρ αμύγδαλα

600 γρ παγωμένο ανάμικτο πρόβειο-αγελαδινό βούτυρο
220 γρ άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
60 ml κονιάκ
4 βανίλιες
1200 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις

Κουραμπιέδες χωρίς αυγά! Αφράτοι και γιορτινοί!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.. Στην συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μίξερ και τα θρυμματίζουμε.
  • Στην συνέχεια βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα, βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και το βάζουμε σε ένα μπολ, στο οποίο ενσωματώνουμε σταδιακά το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τα τριμμένα αμύγδαλα και τις βανίλιες, ενώ ανακατεύουμε ταυτόχρονα με μία σπάτουλα.
  • Συνεχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη ζύμη!
  • Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις πατάμε λίγο πάνω με το δάκτυλο μας.
  • Τέλος, ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
  • Στην συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας και ρίχνουμε 2 σακουλάκια άχνη ζάχαρη (περίπου 800 γρ).
  • Όταν οι κουραμπιέδες μας έχουν κρυώσει λίγο, τους περνάμε έναν έναν από την ζάχαρη άχνη, πιέζοντας με την παλάμη μας τα πλαϊνά.

Οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι! Καλή απόλαυση και καλά Χριστούγεννα!

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ