Κότσι με μαρινάδα, ψημένο στη γάστρα

17 Δεκεμβρίου, 2020
kotsi
Τέλεια ιδέα για τις γιορτές! Χοιρινό, μελωμένο κότσι με φανταστική μαρινάδα με πολλά αρωματικά! Απλά δοκίμασε το!

Υλικά

120 ml ελαιόλαδο
300 ml κόκκινο κρασί
250 ml χυμό πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σούπας μουστάρδα
1 κ. σούπας μέλι
Πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
Ρίγανη
Δεντρολίβανο
2 κότσια 2.200 γρ.με το δέρμα τους
2 κιλά baby πατάτες

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή μας, χτυπώντας με το μπλέντερ το λάδι, το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το μέλι. Στην συνέχεια, αρωματίζουμε το μείγμα μας με πιπέρι, την δάφνη, ρίγανη και δεντρολίβανο.
  • Βάζουμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα (αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει προηγουμένως). Έπειτα, σκεπάζουμε με μία μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν τα κότσια προεξέχουν από την μαρινάδα τα γυρίζουμε μερικές φορές.
  • Αφού έχουμε αφήσει για μία ημέρα τα κότσια στην μαρινάδα, παίρνουμε μία γάστρα με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το χοιρινό και τις πατάτες. Έπειτα, περιχύνουμε με την μαρινάδα πάνω από το χοιρινό και τις πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και νερό.
  • Τέλος, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες. Καλό είναι να τα γυρίζουμε μερικές φορές να πάρουν χρώμα.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ