Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
11 Οκτωβρίου, 2021
15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη μαρινάδα – σάλτσα
Διαδικασία
Μαρινάδα-σάλτσα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
- Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί για 1 – 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Κρατάμε λίγη από τη μαρινάδα (περίπου 150 – 200 ml) σε μπολάκι για το σερβίρισμα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το αγγούρι και με την υπόλοιπη κρύα μαρινάδα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα (μπορούμε να τα αφήσουμε έως 10 ώρες, γι’ αυτό, αν θέλουμε, τα μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ).
Κοτόπουλο
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αδειάζουμε στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρεύουμε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να καραμελώσει στην επιφάνεια.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος και με νουντλς ή αφράτο ρύζι.