Κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας
Κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας
Κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας
Πολύ νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο με τυρί μοτσαρέλα! Μπορείτε να το κάνετε είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως γεύμα και είναι σίγουρο ότι θα το αγαπήσετε μικροί και μεγάλοι!
4 στήθη κοτόπουλο
Αλάτι-Πιπέρι
200 γρ μοτσαρέλα
1 αυγό
Φρυγανιά τριμμένη
Πάπρικα
3 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
100 ml σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, κόβοντας τα στήθη από το κοτόπουλο στην μέση με ένα μαχαίρι. Στην συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο εσωτερικό τους τυρί μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής μας.
Έπειτα τα κλείνουμε και τα περνάμε από φρυγανιά που έχουμε αρωματίσει με λίγη πάπρικα, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Στην συνέχεια, χτυπάμε ελαφρώς το αυγό. Περνάμε λοιπόν τα φιλέτα κοτόπουλο από το χτυπημένο αυγό και μετά ξανά από την φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε καυτό λάδι μέχρι που να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές (δες βίντεο).
Έπειτα τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι, που έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει. Όταν ροδίσει προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε κυβάκια και αφήνουμε να μαραθούν.
Τέλος βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο αλατοπίπερο και αφήνουμε στο τηγάνι να χάσουν τα υγρά τους.
Παίρνουμε ένα ταψί 38×26 εκατοστών περίπου και κάνουμε μία στρώση από την σάλτσα ενώ από πάνω βάζουμε τα τηγανισμένα κοτόπουλα.
Τέλος, τα σκεπάζουμε με σάλτσα, λίγη μοτσαρέλα ακόμη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!