Κορωνοϊός-Εστίαση: Διευκρινίσεις ΠΑΣΚΚΕΔΙ για τη λειτουργία των καταστημάτων

22 Οκτωβρίου, 2020
Κορωνοϊός-Εστίαση: Διευκρινίσεις ΠΑΣΚΚΕΔΙ για τη λειτουργία των καταστημάτων

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων που δεχθήκαμε από ιδιοκτήτες καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης σχετικά με συγκεκριμένα κομμάτια που αφορούν τη λειτουργία των μαγαζιών στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων μέτρων απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στο ΦΕΚ (4484,Β’,11/10/2020), διευκρινίζουμε ότι:

  • Η χρήση μπαρ επιτρέπεται και στην Εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης και στις μουσικές σκηνές με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί ενώ ορίζεται απόσταση 1,5 μ. μεταξύ των διπλανών δυάδων σκαμπό.
  • Στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε περιοχές που ανήκουν στο πορτοκαλί επίπεδο, η χρήση ζωντανής μουσικής συνεπάγεται μείωση της πληρότητας από 50% στο 30%
  • Επίσης στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) μπορούν να κάθονται μέχρι 4 άτομα εκτός αν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (συγγενείς α’ βαθμού) δύναται να είναι μέχρι και 6 άτομα
  • Στο επίπεδο 2 και 3, η χρήση μάσκας από το κοινό είναι υποχρεωτική στην αναμονή.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους