Κορωνοϊός: Νέα μέτρα – Υποχρεωτικό τεστ 72 ώρες πριν για εισερχόμενους από Προμαχώνα

10 Ιουλίου, 2020
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα - Υποχρεωτικό τεστ 72 ώρες πριν για εισερχόμενους από Προμαχώνα
"Ενισχύονται οι έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων" όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ανακοινώσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά την τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι:

-Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6.00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.

-Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

-Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ανησυχητική είναι άλλωστε η αύξηση των “εισαγόμενων” κρουσμάτων κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες που παρατηρείται μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στον Προμαχώνα, με τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν σε τουρίστες που μπήκαν στη χώρα την Παρασκευή 10 Ιουλίου από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, να βγαίνουν θετικά σε τουλάχιστον 25 περιπτώσεις.

Τα κρούσματα αφορούν ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών αλλά και της Κυβέρνησης σχετικά με τα εισερχόμενα κρούσματα κορωνοϊου από τα βόρεια σύνορα, η επίπτωση των οποίων στον πληθυσμό, αναμένεται να φανεί μέσα στο επόμενο 15ήμερο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιδημιολόγων, η κατάσταση ακόμη φαίνεται διαχειρίσιμη και η Κυβέρνηση διαθέτει τα αντανακλαστικά να δράσει γρήγορα και ίσως χρειαστεί να ληφθούν αυστηρά μέτρα ώστε να αποφύγουμε μια νέα δυναμική άνοδο της επιδημίας.

Οι επιστήμονες τονίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, προειδοποιώντας για δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Τα 50 νέα κρούσματα της Πέμπτης χτύπησαν σοβαρό “καμπανάκι” για την επιδημική κατάσταση στη χώρα μας, η οποία βλέπει διαρκώς τις περιπτώσεις κορωνοϊού να αυξάνονται, με τον μεγαλύτερο αριθμό τους να προέρχονται από το εξωτερικό.

 

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους