Κορωνοϊός – ΙΣΑ: Να ληφθούν επειγόντως μέτρα στην Υγεία – Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία

3 Σεπτεμβρίου, 2020
Κορωνοϊός - ΙΣΑ: Να ληφθούν επειγόντως μέτρα στην Υγεία - Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία
Ο ΙΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε επίπεδο συστήματος υγείας.

Το σύστημα υγείας βάλλεται σφόδρα από την πανδημία του κορωνοϊού και ο ΙΣΑ τονίζει πως υπάρχει μόνο ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την σταθεροποίηση και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διευκρινίζει πως η Πολιτεία πρέπει άμεσα και οργανωμένα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που προσφέρεται για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του νέου ιού στην υγεία και ταυτόχρονα προτείνει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Τα μέτρα που προτείνει ο ΙΣΑ και επισημαίνει ότι επιβάλλονται να ληφθούν επειγόντως είναι τα εξής:

-Οργάνωση της εξωνοσοκομειακής φροντίδας με γιατρούς που είναι διαθέσιμοι με οποιοδήποτε τρόπο και δεν τους έχουμε εντάξει μέχρι στιγμής στον αγώνα κατά του Sars-Cov-2. Τέτοιοι είναι οι δικαιωμένοι και μη αποκατεστημένοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νέοι ιατροί σε αναμονή ανοίγματος των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, συμβεβλημένοι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί στα όρια της κρίσης λόγω clawback, ιατροί που αναμένουν προκηρύξεις θέσεων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

-Ενίσχυση των νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό.

-Εμπέδωσης της ισότιμης συνεργασίας του κρατικού και του ιδιωτικού φορέα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή των ιατρικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έτσι, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση διευθέτηση των παραπάνω ώστε να είμαστε έτοιμοι στα τέλη του φθινοπώρου για μια πιθανή επέλαση της πανδημίας στην χώρα μας με περισσότερα κρούσματα που θα χρειάζονται νοσηλεία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί ακόμα από τους πολίτες να υπαχθούν σε αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών μετά την επιστροφή από τις διακοπές, να τηρήσουν με επιμέλεια τα μέτρα προφύλαξης κατά την επάνοδο στην εργασία και το άνοιγμα των σχολείων –με πρωταρχικά την τήρηση των αποστάσεων, την υγιεινή των χεριών και την χρήση μάσκας- ώστε να βιώσει η χώρα το δεύτερο κύμα της πανδημίας με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

 

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους