Κορωνοϊός-Εστίαση: “σαφάρι” προστίμων από την κυβέρνηση στον κλάδο

25 Αυγούστου, 2020
Κορωνοϊός-Εστίαση: "σαφάρι" προστίμων από την κυβέρνηση στον κλάδο
Αποτελέσματα των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού. Λουκέτα σε Σέρρες και Χαλκιδική - 45 πρόστιμα για μάσκες στη Θεσσαλονίκη.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στη Χαλκιδική χθες οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο σε μια καντίνα στον Μαρμαρά Χαλκιδικής και πρόστιμο 10.000 καθώς λειτουργούσε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Στις Σέρρες ρολά κατεβάζει για ένα καφέ μπαρ αφού λειτουργούσε με υπεράριθμούς πελάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες, Κυριακή 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 61.897 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

41 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 2 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες και συγκεκριμένα 1 στις Σέρρες και 1 στη Ζάκυνθο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 407 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 27 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική και στη Ζάκυνθο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 52 σχετικές παραβάσεις.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (106) σχετικές παραβάσεις.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 320 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(61) στην Κεντρική Μακεδονία,

(45) στη Θεσσαλονίκη,

(33) στην Αττική,

(33) στη Στερεά Ελλάδα,

(24) στην Πελοπόννησο,

(23) στην Ήπειρο,

(22) στη Θεσσαλία,

(19) στη Δυτική Ελλάδα,

(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(13) στην Κρήτη,

(11) στο Νότιο Αιγαίο,

(10) στο Βόρειο Αιγαίο,

(8) στα Ιόνια Νησιά και

(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.236 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 8.227 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (74) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις. Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

(19) έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος), με (3) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,

(16) έλεγχοι στη Μύκονο, με (3) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,

(10) έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος), χωρίς παραβάσεις,

(10) έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη), χωρίς παραβάσεις,

(7) έλεγχοι στην Τήνο, χωρίς παραβάσεις,

(6) έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα), χωρίς παραβάσεις,

(5) έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) και (1) έλεγχος σε περιοχές αρμοδιότητας του Α.Τ. Άνδρου (Άνδρος, Υδρούσα), χωρίς παραβάσεις.

Οργανωμένη επίθεση στην Εστίαση

Η οργανωμένη επίθεση που δέχεται ουσιαστικά η Εστίαση στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης είναι πρωτοφανής. Ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην περίοδο της πανδημίας συνεχίζει να βλέπει το σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να καλύπτει την αδυναμία της για λήψη αποτελεσματικών μέτρων, με το αλλεπάλληλο χτύπημα της Εστίασης. Δικαιολογώντας την κάθε απόφαση “στον βωμό της δημόσιας Υγείας” αποφασίζουν να διαλύσουν κυριολεκτικά την ατομική Υγεία του κάθε επιχειρηματία στον κλάδο, μέσα από αποφάσεις που καταδικάζουν την απέλπιδα προσπάθεια των επιχειρηματιών να διατηρήσουν ανοικτά τα μαγαζιά τους (όπως και το προσωπικό που απασχολούν) εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. Ποιος όμως θα αναλάβει να κρίνει και την ίδια την κυβέρνηση για τις άστοχες αποφάσεις της, κατά τον ίδιο τρόπο που αυτή κουνάει κάθε τρεις και λίγο το δάχτυλο στον κάθε επιχειρηματία που εδώ και 5 μήνες έχει κάνει τα πάντα για να εναρμονιστεί με την νέα πραγματικότητα; Είναι καιρός οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί πολύ σύντομα τα θύματα από τις συνέπειες των αποφάσεων που λαμβάνει η κυβέρνηση, θα είναι περισσότερα από αυτά της πανδημίας.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους