Κορωνοϊός – Εστίαση: Μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους από το φθινόπωρο

16 Αυγούστου, 2021
ΖΑΚΥΝ

Συναγερμός έχει σημάνει με την μετάλλαξη Δέλτα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού για τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας από το φθινόπωρο. Η σταδιακή επιδείνωση του καιρού ουσιαστικά θα καταστήσει αδύνατη τη χρήση των ανοιχτών χώρων, που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ως μεικτοί, και αυτό – όπως διαφαίνεται – θα αφήσει απ’ έξω τους ανεμβολίαστους.

Από Σεπτέμβριο λοιπόν όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς. Αντίθετα, όσοι πολίτες είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού θα μπορούν να μπαίνουν απρόσκοπτα στους κλειστούς χώρους εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους. Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr (https://eudcc.gov.gr/start/).

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη, σκιαγράφησε τα όσα έρχονται από Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους». Και όσο αναμένονται, προς τα τέλη Αυγούστου, οι σχετικές ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός έκανε σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown. «Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους