Κορωνοϊός: Δύο συλλήψεις για ανοιχτά καταστήματα Εστίασης σε Σέρρες και Χαλκιδική

15 Μαρτίου, 2020
Κορωνοϊός: Δύο συλλήψεις για ανοιχτά καταστήματα Εστίασης σε Σέρρες και Χαλκιδική
Κορωνοϊός: Δύο συλλήψεις σε Σέρρες και Χαλκιδική για ανοιχτά καταστήματα Εστίασης - Έκκληση ΠΑΣΚΕΔΙ για άμεση συμμόρφωση όλου του κλάδου.

Παρότι ήδη εδώ και δύο ημέρες ο κλάδος της Εστίασης είναι και επίσημα σε αναστολή λειτουργίας με απόφαση της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, φαίνεται ότι κάποιοι μεμονωμένοι επιχειρηματίες δεν βάζουν μυαλό, παίζοντας ουσιαστικά με τις ζωές των ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές των νομών Σερρών και Χαλκιδικής, κατηγορούμενοι ότι «έσπασαν» το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην περίπτωση των Σερρών πρόκειται για καφέ – ψητοπωλείο, ενώ σε ό,τι αφορά τη Χαλκιδική πρόκειται για ψητοπωλείο. Προηγήθηκαν σχετικοί έλεγχοι αστυνομικών κατά τους οποίους διαπιστώθηκε η λειτουργία των επιχειρήσεων. Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελίες πρωτοδικών.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ, όπως έκανε με εξαγγελία του από την πρώτη κιόλας στιγμή πριν καν το κλείσιμο της Εστίασης, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και συμμόρφωση με τις επιταγές των ειδικών και να συντελέσουν με τον τρόπο αυτό στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους