Κοροναϊός: Κανόνες πρόληψης όταν επισκεπτόμαστε καφέ και εστιατόρια

29 Φεβρουαρίου, 2020
Κοροναϊός: Κανόνες πρόληψης όταν επισκεπτόμαστε καφέ και εστιατόρια
Κοροναϊός: Κανόνες πρόληψης όταν επισκεπτόμαστε καφέ και εστιατόρια - Η πρόληψη απέναντι στον κοροναϊό είναι η καλύτερη προστασία

Η πρόληψη απέναντι στον κοροναϊό είναι η καλύτερη προστασία. Προφανώς είναι αδύνατο για τον κόσμο να κλειστεί σπίτι του και να περιμένει να υποχωρήσει ο κίνδυνος πανδημίας. Όλοι μας θα βγούμε τόσο για τις δουλειές μας, όσο και για να διασκεδάσουμε στα αγαπημένα μας καφέ και εστιατόρια. Αρκεί, φυσικά, να τηρήσουμε κάποιους απαραίτητους και βασικούς κανόνες υγιεινής, που αφορούν τις περιπτώσεις που βρισκόμαστε σε δημόσια μέρη και καταστήματα Εστίασης:

  1. Πλένουμε πάντα τα χέρια μας σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα, πριν καταναλώσουμε το γεύμα που έχουμε παραγγείλει. Επίσης, αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  2. Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας ή τα καθαρίζουμε με ένα αντισηπτικό υγρό.
  3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  4. Κουβαλούμε πάντα μαζί μας αντισηπτικό υγρό ή υγρά μαντιλάκια ώστε να μπορούμε να καθαρίζουμε συχνά τα χέρια μας, όσο βρισκόμαστε στο κατάστημα.
  5. Αποφεύγουμε να επισκεφθούμε το αγαπημένο μας καφέ ή εστιατόριο μόνο όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο). Αν τα συμπτώματα επιμένουν, επισκεπτόμαστε τον γιατρό.

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους