Κλειστό το 30% στην εστίαση στον Βόλο – Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες στο Ηράκλειο

18 Ιουνίου, 2020
Κλειστό το 30% στην εστίαση στον Βόλο - Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες στο Ηράκλειο
Κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών του κλάδου, που ζητούν αποζημιώσεις για να σταθούν στα πόδια τους.

Σε απόγνωση βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών στην εστίαση, με το 30% των καταστημάτων να παραμένει κλειστό μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Αβέβαιο το μέλλον στην εστίαση, με την κίνηση να σημειώνει μείωση 50% στα καταστήματα που είναι ανοιχτά και τους επαγγελματίες του κλάδου να ζητούν γερά μέτρα στήριξης από την πολιτεία, για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν.

Δεκάδες καταστήματα εστίασης, διάσπαρτα στη Μαγνησία, παραμένουν κλειστά, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα δυσεπίλυτα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε δεινή θέση βρίσκονται και οι υπόλοιποι επαγγελματίες, βλέποντας τον τζίρο να μειώνεται, λόγω της οικονομικής δυστοκίας που παρατηρείται γενικότερα, σε όλο το κοινωνικό φάσμα.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα και τα πάγια έξοδα των καταστημάτων εστίασης, σε συνδυασμό με το κόστος των ενοικίων, έχουν προκαλέσει ένα εξαιρετικά δυσάρεστο έως ασφυκτικό περιβάλλον στον κλάδο της εστίασης, που ζητεί απεγνωσμένα μια ανάσα και γενναία μέτρα στήριξης για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Καταρρέει η Εστίαση στο Ηράκλειο

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες εστίασης και καφέ στο νομό Ηρακλείου καθώς οι αυστηρές ποινές που υπάρχουν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να επιβιώσουν ενώ εκφράζονται φόβοι πως θα καταγραφούν πολλά λουκέτα και σε αυτόν τον κλάδο. Τα καταστήματα εστίασης και καφέ άνοιξαν στις 25 Μαΐού ωστόσο εξαιτίας των μέτρων έχουν μειώσει κατά το ήμισυ τα τραπεζοκαθίσματα με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί και τα έσοδά τους.

Τώρα γίνονται αυτές οι ενέργειες με τον δήμο να δίνει σε όσους δικαιούνται περισσότερα τετραγωνικά μέτρα. Η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται σε κωλυσιεργία του δήμου αλλά στην διαδικασία που απαιτείται καθώς χρειάζεται συνεννόηση με την αρχαιολογία», τόνισε σχετικά.

Ρεπορτάζ: taxydromos.gr & cretapost


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους