Κυβερνοέγκλημα: Νέα στοιχεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

13 Μαΐου, 2022
komision_ape_euranet

Η έρευνα εστιάζει κυρίως στα εξής θέματα: το επίπεδο ενημέρωσης του προσωπικού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τους κινδύνους που συνδέονται με το κυβερνοέγκλημα, το επίπεδο ανησυχίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με το κυβερνοέγκλημα, τις σχετικές με το κυβερνοέγκλημα εμπειρίες που είχαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά το τελευταίο 12μηνο, τους διαύλους καταγγελίας κυβερνοεγκλημάτων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Επιτροπή σήμερα δημοσιεύει τα αποτελέσματα του τελευταίου έκτακτου Ευρωβαρόμετρου σχετικά με τον αντίκτυπο του κυβερνοεγκλήματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η έρευνα εστιάζει κυρίως στα εξής θέματα: το επίπεδο ενημέρωσης του προσωπικού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τους κινδύνους που συνδέονται με το κυβερνοέγκλημα, το επίπεδο ανησυχίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με το κυβερνοέγκλημα, τις σχετικές με το κυβερνοέγκλημα εμπειρίες που είχαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά το τελευταίο 12μηνο, τους διαύλους καταγγελίας κυβερνοεγκλημάτων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η κρίση του κορωνοϊού επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και, ταυτόχρονα, τις κατέστησε περισσότερο εκτεθειμένες σε κυβερνοεγκληματικές δραστηριότητες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πιθανότερο να «ανησυχούν σοβαρά» για την ηλεκτρονική υποκλοπή τραπεζικών λογαριασμών (32%) και το ηλεκτρονικό «ψάρεμα», τις επιθέσεις που στοχεύουν στην απόκτηση του ελέγχου λογαριασμών ή στην κλοπή ταυτότητας (31%), καθώς και για τους ιούς και το κατασκοπευτικό ή κακόβουλο λογισμικό (29%). Κατά το προηγούμενο έτος, το 28% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήρθε αντιμέτωπο με τουλάχιστον ένα από τα απαριθμούμενα είδη κυβερνοεγκλήματος.

Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολύ πιθανό να μην έχουν αναφέρει περιστατικά κυβερνοεγκλήματος (44%). Τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου παρέχουν στην Επιτροπή και στις αστυνομικές αρχές μια καλύτερη εικόνα των επαναλαμβανόμενων μεθόδων, στηρίζοντας έτσι το έργο τους για την καταπολέμηση αυτού του είδους εγκλήματος.

 

Νίκος Ανδρίτσος, skai.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους