Κύριε Πρωθυπουργέ φτάνουν πια οι επαφές με τα ίδια και τα ίδια στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ, τους χρηματοδοτούμενους από το κράτος θεσμούς.

2 Σεπτεμβρίου, 2019
Κύριε Πρωθυπουργέ φτάνουν πια οι επαφές με τα ίδια και τα ίδια στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ, τους χρηματοδοτούμενους από το κράτος θεσμούς.
Με πρόσφατη ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με στελέχη επαγγελματικών συνεταιρισμών.

Με πρόσφατη ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με στελέχη επαγγελματικών συνεταιρισμών, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί εν όψει της έναρξης της 84ης ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει το εν λόγω post, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει: “Θεωρώ τους κοινωνικούς εταίρους συνεργάτες και συνεταίρους στην ανάπτυξη της χώρας. Γι’ αυτό θέλω να ακούω τις προτάσεις τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα αλλά και για όσα προσδοκούμε, που δεν είναι άλλα από επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη για όλους”.

Δεν είμαστε αρνητικοί με τον διάλογο. Τα 17 συναπτά χρόνια της παρουσίας μας ως ανεξάρτητο σωματείο για ζητήματα πάνω στον κλάδο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού, με την ακούραστη δράση μας για τα δικαιώματα επιχειρήσεων και εργαζομένων, με διαφάνεια και ειλικρίνεια, αποδεικνύουν και με το παραπάνω ποιο είναι το ΠΑΣΚΕΔΙ.

Πρέπει όμως ο επιχειρηματικός κόσμος να γνωρίζει και ποιοι κρύβονται πίσω από τους “θεσμούς” του κλάδου της Εστίασης, που είναι η ΓΣΕΒΕΕ, που σαν μέλος στην αγκάλη της έχει την ΠΟΕΣΕ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών Επαγγελμάτων, διότι Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ είναι ο κύριος Καββαθάς, που είναι και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ, είναι ο κύριος Κουράσης, που είναι και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ…

Περιττό να αναφέρουμε ότι ο παραπάνω συνδυασμός προσώπων παραπέμπει στην ελληνική παροιμία “Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει”. Ποιο είναι το έργο της ΠΟΕΣΕ για τον κλάδο της Εστίασης; Ας το δούμε εδώ: Συμφέροντα-Σκάνδαλα.

Για το λόγο αυτό κύριε Πρωθυπουργέ, μήπως έφτασε η ώρα της πολυφωνίας, ειδικά για τον κλάδο της Εστίασης; Γιατί δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως οι ως άνω αναφερόμενοι ειδικά, θα είναι εταίροι, συνεργάτες και συνέταιροι του Κράτους που εσείς πλέον διοικείτε.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε, όμως, τόσο προς το επιτελείο του πρωθυπουργού, όσο και ευρύτερα προς τα αρμόδια υπουργεία, είναι ότι ο σωστός διάλογος απαιτεί πολυφωνία. Οι συγκεντρώσεις με τα ίδια και τα ίδια στελέχη από συνεταιρισμούς με όχι και τόσο ανόθευτο και αγνό παρελθόν, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα συνδεδεμένοι άμεσα με κομματικές κατευθύνσεις, νομίζουμε ότι δεν βοηθούν ένα κράτος να απαγκιστρωθεί επιτέλους από μίζερες πρακτικές που, όπως αποδείχθηκε περίτρανα πλέον, είχαν δραματικά άσχημες συνέπειες στην ελληνική οικονομία, κοινωνία, νοοτροπία και όχι μόνο…


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους