Κινητές καντίνες

10 Μαρτίου, 2018
Κινητές καντίνες
Όπου δεν καλύπτονται οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού από στεγασμένο ομοειδές εμπόριο

03.05.2012

2009 Για τις κινητές καντίνες

Δελτίο τύπου

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ Κ1/1244 ΦΕΚ Β 270 1993) περί ρυθμίσεως του υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου, τα κινητά καταστήματα (Καντίνες) πρέπει να ασκούν την δραστηριότητά τους: 

α) όπου δεν καλύπτονται οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού από στεγασμένο ομοειδές εμπόριο, 

β) σε χώρους ευκαιριακής συγκεντρώσεως ή διελεύσεως ατόμων επ’ ευκαιρία π.χ. αθλητικών ή εορταστικών εκδηλώσεων,

άλλα πάντοτε με την προϋπόθεση ότι οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού δεν καλύπτονται από στεγασμένο εμπόριο ομοειδών ειδών.

  Περαιτέρω, σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη ΑΙβ/8577/1983, οι καντίνες μπορούν να προσφέρουν ροφήματα (π.χ. καφέ), γλυκίσματα, τα οποία μπορούν να προσφέρονται στο χέρι τοποθετημένα σε χαρτί (όπως κωκ, αμυγδαλωτά) τόστ, πίττες, αναψυκτικά και μπύρες.

  Κατ’ εξαίρεση εάν οι καντίνες είναι εγκατεστημένες σε ακατοίκητες περιοχές, επιτρέπεται να προσφέρουν και σουβλάκια. Σ’ αυτήν όμως την περίπτωση δεν θα προσφέρονται γλυκίσματα και παγωτά, εκτός αν είναι τυποποιημένα.

  Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι οι καντίνες δεν επιτρέπεται, να είναι στεγασμένες, έξω από καταστήματα, όπως ψητοπωλεία, επί μονίμου βάσεως και να πωλούν σουβλάκια εντός κατοικημένων περιοχών.  


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους