Καταχρηστικές οι προμήθειες των Τραπεζών στις συναλλαγές αλλά… εξακολουθούν να υπάρχουν!

18 Ιανουαρίου, 2019
Καταχρηστικές οι προμήθειες των Τραπεζών στις συναλλαγές αλλά… εξακολουθούν να υπάρχουν!
Γνωστές σε όλους… οι χρεώσεις που επιβαρύνουν τις τραπεζικές συναλλαγές με πιο διαδεδομένη την επιβολή προμήθεια για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου

Καταχρηστικές οι προμήθειες των Τραπεζών στις συναλλαγές αλλά… εξακολουθούν να υπάρχουν!

Γνωστές σε όλους… οι χρεώσεις που επιβαρύνουν τις τραπεζικές συναλλαγές με πιο διαδεδομένη την επιβολή προμήθεια για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου.

Στη σχετική ερώτηση στη Βουλή τονίζεται ιδιαίτερα το θέμα παράνομων υπερχρεώσεων και καταχρηστικών όρων, όταν μάλιστα η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε παράνομους όρους που προβλέπουν την επιβολή προμηθειών ή εξόδων για τραπεζικές εργασίες σε βάρος των δανειοδοτούμενων.

Οι εν λόγω χρεώσεις επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τις τραπεζικές συναλλαγές των πολιτών, μεταξύ των οποίων και η πιο διαδεδομένη, αυτή της επιβολής προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου.

Παρ’ όλο που οι εν λόγω χρεώσεις έχουν κριθεί καταχρηστικές και παράνομες, πρακτικά και με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι τράπεζες εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να τις επιβάλλουν στους συναλλασσόμενους.

Συνήθως, οι χρεώσεις αφορούν μικρά ποσά, ωστόσο, στο σύνολό τους ανέρχονται σε λογαριασμό εκατομμυρίων ευρώ. Κυρίως αφορούν:

α) Τις χρεώσεις σε καταθέσεις, εμβάσματα και τραπεζικούς λογαριασμούς

β) τις χρεώσεις σε πιστωτικές κάρτες και

γ) τους καταχρηστικούς όρους σε (κυρίως στεγαστικά) δάνεια.

Κάθε έμβασμα που κατατίθεται στην τράπεζα ή μεταφέρεται από έναν λογαριασμό σε λογαριασμό τρίτου χρεώνεται αυθαίρετα με προμήθεια, ακόμα και εάν η συναλλαγή γίνεται διαδικτυακά, μέσω e-banking. Η προμήθεια που λαμβάνουν οι τράπεζες για καθεμία τέτοια συναλλαγή κυμαίνεται από 8 έως 125 ευρώ για τα εμβάσματα σε κατάστημα και από 1 έως 10 ευρώ για τα εμβάσματα που πραγματοποιούνται μέσω ίντερνετ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράνομες έχουν κριθεί και χρεώσεις που σχετίζονται με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Όσον αφορά τα δάνεια, κυρίως τα στεγασπκά, οι τράπεζες επιβαρύνουν τους καταναλωτές με επιπλέον χρεώσεις, που πολλές φορές βασίζονται στα λεγάμενα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους