Καταστήματα Εστίασης στον Βόλο: απαντούν στα ασφαλιστικά μέτρα για πνευματικά δικαιώματα επιλέγοντας ΠΑΣΚΕΔΙ και Soundreef

Σεπ 27, 2019
Καταστήματα Εστίασης στον Βόλο: απαντούν στα ασφαλιστικά μέτρα για πνευματικά δικαιώματα επιλέγοντας ΠΑΣΚΕΔΙ και Soundreef
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν (την Τετάρτη 25/9) 30 περίπου επιχειρηματίες της εστίασης και του καφέ από τον Βόλο και τη Ν. Ιωνία για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής.

Σε αναστάτωση με το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων βρίσκονται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στον Βόλο. Αυτό ήταν το θέμα που τέθηκε επί τάπητος σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν (την Τετάρτη 25/9) 30 περίπου επιχειρηματίες της εστίασης και του καφέ από τον Βόλο και τη Ν. Ιωνία.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των επιχειρηματιών, μεταξύ άλλων, για τις εξελίξεις με το θέμα που προέκυψε με την εταιρεία GEA, η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά 120 περίπου καταστημάτων εστίασης στη Μαγνησία!

 

Όσοι παρευρέθηκαν ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων κ. Στέφανο Στεφάνου ότι θα υπάρξει συνάντηση εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών με τη συμμετοχή περισσότερων επαγγελματιών του κλάδου και την παρουσία δικηγόρων για να ενημερωθούν για το θέμα που προέκυψε με τη GEA και τις ενέργειες που μπορούν να ακολουθήσουν.

 

Στη συνάντηση βρέθηκε ο δικηγόρος κ. Χρήστος Γούσιος, ο οποίος ενημέρωσε για την επικείμενη συνάντηση με θέμα αποκλειστικά τη GEA, στην οποία θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι, ενώ βρέθηκε και ο δικηγόρος κ. Γιώργος Ταταριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε σε παλιότερες περιπτώσεις, αλλά και σε πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων για το φλέγον ζήτημα που καίει τους καταστηματάρχες.

 

Ο κ. Στέφανος Στεφάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων, τόνισε ότι η συνάντηση ζητήθηκε από το ΠΑΣΚΕΔΙ προκειμένου να παρουσιαστεί η μόνη ασφαλής λύση για δημόσια εκτέλεση μουσικής σε καταστήματα Εστίασης στην Ελλάδα, που φέρνει το Σωματείο σε συνεργασία με τη Soundreef, απαλλάσσοντας πλήρως τους ιδιοκτήτες ΚΑΙ από τις τρεις εταιρείες με τα πνευματικά δικαιώματα, την ΕΥΕΔ, την Αυτοδιαχείριση και τη GEA!

 

«Θέλουμε να κάνουμε μία μεγάλη συνάντηση τις επόμενες μέρες, ώστε να δυναμώσουμε τον Σύλλογο και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Το άμεσο πρόβλημα είναι αυτό των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η GEA κατά 120 περίπου καταστημάτων εστίασης στη Μαγνησία και περιμένουμε και άλλα. Η GEA ζητεί κάποια παλιά χρωστούμενα για τα πνευματικά δικαιώματα» τόνισε ο ίδιος για να προσθέσει: «Συναντηθήκαμε για να οργανωθούμε για τη μεγάλη συνάντηση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα, που είναι η GEA, η οποία ζήτησε από 200 ευρώ μέχρι κάποιες χιλιάδες ευρώ».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η GEA είναι νόμιμη, αλλά θα πρέπει τον τιμοκατάλογό της να τον προσαρμόσει στις σημερινές οικονομικές συνθήκες και σύμφωνα με το είδος του κάθε μαγαζιού, ώστε μελλοντικά το μαγαζί να μπορεί να λειτουργεί για να πληρώνει τη GEA και την κάθε GEA».

 

Ο κ. Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «ο κάθε επιχειρηματίας και ειδικότερα της εστίασης, πληρώνει 25 με 30 πράγματα τον μήνα για το μαγαζί του. Όσα κέρδη και να έχει μία επιχείρηση, όσο καλά και να πηγαίνει, δεν βγαίνει το όλο σύνολο».

 

 

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους