Καταρρέει η αλυσίδα εστιατορίων του διάσημου σεφ Τζίμι Όλιβερ

21 Μαΐου, 2019
Καταρρέει η αλυσίδα εστιατορίων του διάσημου σεφ Τζίμι Όλιβερ
Ο όμιλος εστιατορίων του Όλιβερ προσέλαβε την εταιρεία KPMG ως διαχειριστές οι οποίοι θα «τρέχουν» από δω και πέρα τα εστιατόρια καθώς οι προσπάθειες του σεφ να βρει αγοραστές έπεσαν στο κενό

Καταρρέει η αλυσίδα εστιατορίων του διάσημου σεφ Τζίμι Όλιβερ

Με πλήρη κατάρρευση απειλείται η αυτοκρατορία εστιατορίων του σεφ Τζέιμι Όλίβερ όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μίντια. Πιο συγκεκριμένα, ο διάσημος τηλεοπτικός σταρ και σεφ, Όλιβερ έρχεται αντιμέτωπος με κατάρρευση ενώ πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν, όπως μετέδωσε το BBC και ο Guardian. 

Ο όμιλος εστιατορίων του Όλιβερ προσέλαβε την εταιρεία KPMG ως διαχειριστές οι οποίοι θα «τρέχουν» από δω και πέρα τα εστιατόρια καθώς οι προσπάθειες του σεφ να βρει αγοραστές έπεσαν στο κενό.  

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο έγινε γνωστό πως στις επιχειρήσεις του κλήθηκαν να αναλάβουν τον έλεγχο διαχειριστές και πως η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο σχεδόν 1300 θέσεις εργασίας. Οι εξελίξεις αφορούν 25 εστιατόρια εκ των οποίων τα 23 είναι της ιταλικής αλυσίδας που είχε ανοίξει ο διάσημος σεφ. 

Ο Όλιβερ προχώρησε σε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρει: «Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι αυτή η εξέλιξη για όσους επηρεάζονται. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες που μας υποστήριξαν την τελευταία δεκαετία, ήταν μεγάλη χαρά να σας εξυπηρετούμε. Το 2008 ξεκινήσαμε το Jamie’s Italian με πρόθεση να αλλάξουμε με θετικό τρόπο την έννοια του γεύματος στους εμπορικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολύ καλής ποιότητας υλικά, υψηλά στάνταρ φροντίδας για τα ζώα και μια καταπληκτική ομάδα που μοιραζόταν το πάθος μου για το φαγητό και την καλή εξυπηρέτηση. Και το καταφέραμε».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλυσίδα του Τζέιμι Όλιβερ είναι το τελευταίο θύμα του αρνητικού περιβάλλοντος που επικρατεί στους εμπορικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Την τελευταία διετία ο Όλιβερ έχει κλείσει αρκετά εστιατόρια, ενώ τον προηγούμενο Δεκέμβριο προχώρησε σε χρηματοδότη της αλυσίδας με 3 εκατομμύρια στερλίνες από την προσωπική του περιουσία , προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα ρευστότητας. Μάλιστα, τα σημάδια της κατάρρευσης είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τo 2017, όταν ο Όλιβερ αναγκάστηκε να κλείσει και το περιοδικό του με το όνομα Jamie, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας. 

Με πληροφορίες από: www.lifo.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους