Κάθε χρόνο, τα μη ασφαλή ή μολυσμένα τρόφιμα συμβάλλουν στις 600 εκατομμύρια περιπτώσεις τροφιμογενών ασθενειών και προκαλούν περίπου 420.000 θανάτους παγκοσμίως, λόγω βακτηρίων, ιών, παρασίτων ή χημικών ουσιών, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Οι επιπτώσεις αυτές εκτιμώνται από την Φαρμοκολογική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (ΦΑΟ), που υπογραμμίζει το ευρύ φάσμα ασθενειών, από διάρροια έως […]

“Έλεγχοι και Πρόστιμα για Παραβίαση της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας το 2023: Τα Στοιχεία από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας” Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια το 2023, σχετικά με την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Συνεργαζόμενη με την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, η ΕΑΔ πραγματοποίησε ελέγχους σε […]

Μια πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ehrenberg-Bass για το Ίδρυμα Wolf Blass φέρνει στο προσκήνιο αντιφατικά αποτελέσματα σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών όσον αφορά τη συσκευασία του κρασιού. Ενώ η έκθεση αποκαλύπτει διστακτικότητα προς τα κονσερβοποιημένα κρασιά, οι παραδοσιακοί φίλαθλοι του κρασιού παραμένουν πιστοί στα γυάλινα μπουκάλια. Σε αντίθεση με προηγούμενες […]

Στη βόρεια Ιταλία, το ωμό κρέας αλόγου, γνωστό και ως “pesto di cavallo,” καθώς και οι αποξηραμένες και καπνιστές λωρίδες αλόγου με την ονομασία “sfilacci di cavallo,” αποτελούν παραδοσιακά φαγητά. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Microbiology εστίασε στην πιθανή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος αλόγου και περιπτώσεων σαλμονέλωσης στον ανθρώπινο πληθυσμό […]

Όταν πρόκειται για τα ληγμένα αυγά, πόσο αξιόπιστες είναι οι ημερομηνίες που αναγράφονται στη συσκευασία; Η απάντηση από ειδικούς είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Μετά από την αγορά μιας συσκευασίας αυγών, συχνά αφαιρούμε την αρχική συσκευασία για να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Κάποιοι, ωστόσο, πετούν και την ημερομηνία που αναγράφεται σε […]

Για όσους αναζητούν τη γεύση της παράδοσης, το φρέσκο ψωμί με προζύμι είναι ένα κεφάλαιο που διατηρείται στον χρόνο. Με υψηλότερη οξύτητα και φυσικές αντιμυκητιακές ενώσεις από βακτήρια γαλακτοβάκιλλων, αυτό το ψωμί αντέχει στο χρόνο χωρίς να μουχλιάζει. Για όσους έχουν αναπολήσει τη μοναδική γεύση του φρέσκου ψωμιού με προζύμι της γιαγιάς, η εμπειρία είναι […]

Αναρωτιόμαστε συχνά αν η φουσκωμένη συσκευασία τροφίμων σημαίνει ότι το περιεχόμενο είναι ακόμα ασφαλές για κατανάλωση. Μελετήσαμε τα φαινόμενα αυτά, ερευνώντας πώς η συσκευασία επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων και ποια είναι η άποψη των ειδικών. Ο καθηγητής επιστήμης τροφίμων, Wei Zhang, εξηγεί ότι η φουσκωμένη συσκευασία δεν προϋποθέτει πάντα κίνδυνο. Συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων, όπως […]

Καθώς περάσαμε στο κατώφλι του νέου έτους, ας πραγματοποιήσουμε έναν ευχάριστο περίπατο στον δρόμο των αναμνήσεων και ας ξαναζήσουμε την γλύκα των στιγμών – τις κορυφαίες συνταγές που μας χάρισε το παρελθόν. Και πρωταθλητές αναδεικνύονται τα υπέροχα πιάτα της ΄΄λαδερής΄΄ μας κουζίνας. Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν – μαγειρεμένα, ψημένα, για όλους μας, παρουσιασμένα με αγάπη. Και […]

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους,” το οποίο προβλέπει τη χορήγηση vouchers διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζοντας τους δικαιούχους και τα κριτήρια συμμετοχής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά από την προηγούμενη χρονιά, ο σκοπός είναι να ενισχυθεί η ζήτηση του […]

  Η απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Τρουφάκια σοκολάτας που θα σας ξετρελάνουν. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας. Τρουφάκια σοκολάτας με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή. Η τέλεια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τρουφάκια σοκολάτας που θα σας μείνουν αξέχαστα. Υλικά   125 γρ. σοκολάτα 50-55% 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 60 […]

Οι μη εμφανίσεις, μετά από τηλεφωνική κράτηση στα εστιατόρια αποτελούν σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει τα κέρδη και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης. Πώς μπορούν τα εστιατόρια να προστατευτούν από την ανεπιθύμητη απώλεια εσόδων λόγω των πελατών που ακυρώνουν κρατήσεις ή, ακόμη χειρότερα, δεν εμφανίζονται καθόλου; Τα εστιατόρια μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μη εμφάνισης πελατών […]

Η Beyond Meat Παρουσιάζει Καινοτόμα Φυτικά Μπιφτέκια στην Costco: Μια Επαναστατική Επιλογή για τους Καταναλωτές Η Beyond Meat, η εταιρεία που ηγείται στην κατηγορία των φυτικών προϊόντων κρέατος, καταποντίζει την αγορά με τη νέα της προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο: φρέσκα, βελτιωμένα μπιφτέκια που υπόσχονται να προσφέρουν μια ακόμα πιο αυθεντική γεύση από το πραγματικό βόειο κρέας. […]

Η Ελληνική Σούπα Τραχανά: Ένα Παράδοξο της Υγιεινής και της Γαστρονομίας Η σούπα τραχανά αποτελεί μια από τις πιο γευστικές, θρεπτικές και υγιεινές ελληνικές συνταγές που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα. Το να καταναλώνει κανείς αυτή τη σούπα αποτελεί όχι μόνο γευστική απόλαυση, αλλά και ένα ταξίδι στην ιστορία και την παράδοση της ελληνικής […]

Πώς να φτιάξετε έναν καλύτερο εσπρέσο: Η Επιστημονική Προσέγγιση για την Τέλεια Κούπα Τίτλος: “Πώς να φτιάξετε τον καλύτερο εσπρέσο σύμφωνα με την επιστήμη” Στον χώρο του καφέ, η επιστήμη συναντά την απόλαυση, με έναν ειδικό στον καφέ και έναν ηφαιστειολόγο να συνεργάζονται για να ανακαλύψουν το μυστικό για τον τέλειο εσπρέσο. Ενώ η προετοιμασία […]

“Η Εξέλιξη του Χριστουγεννιάτικου Δείπνου το 2050: Τεχνητό Κρέας, Υβριδικές Πρωτεΐνες και Βιώσιμη Αγροτική Παραγωγή” Το μέλλον του χριστουγεννιάτικου δείπνου ανοίγει νέα κεφάλαια στην τεχνολογία, τη βιομηχανία τροφίμων και την παραγωγή τροφίμων. Οι προβλέψεις για το 2050 προωθούν μια εξέλιξη στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το χριστουγεννιάτικο γεύμα, εισάγοντας νέες τεχνολογίες και πρακτικές που συμβάλλουν στη […]

“Νέα Έρευνα Αποκαλύπτει:  Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The BMJ αποκαλύπτει ότι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το παγωτό, οι πατάτες και οι καραμέλες, μπορεί να είναι εξίσου δύσκολο να αντισταθούν ή να είναι τόσο εθιστικά όσο το τσιγάρο ή τα σκληρά ναρκωτικά. Η έρευνα, που εξέτασε 281 διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα από 36 χώρες, αποκαλύπτει […]

Η λαχταριστή συνταγή που κρύβει το καλοκαίρι και όχι μόνο στο Γιαούρτι Στον πολύχρωμο κόσμο της ελληνικής κουζίνας, υπάρχει ένα πιάτο που αποπνέει φρεσκάδα και ηρεμία – η σούπα γιαουρτιού με αγγούρι. Αυτή η εύκολη συνταγή αναδεικνύει το γιαούρτι, ένα συχνό συστατικό στην ελληνική κουζίνα, και το μεταμορφώνει σε μια ελαφριά και δροσιστική σούπα που […]

  Γνωρίστε τα Μυστικά του Ιδιαίτερου Καφέ στην Ελλάδα Στην εποχή της εξελισσόμενης καφεΐνης, τα ροφήματα καφέ τύπου Freddo κατακτούν τις καρδιές των λάτρεων του καλού καφέ στην Ελλάδα. Πέρα από το δημοφιλές Iced Freddo Coffee, υπάρχουν πολλά άλλα κομψά είδη που μπορείτε να απολαύσετε, ενώ ταυτόχρονα δίνουν στον καφέ ένα μοναδικό στυλ. Καλωσορίστε το […]

Η Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα Συναντά την Καινοτομία της Σχάρας Στην Ελλάδα, ένα ιδιαίτερο γεύμα που έχει κατακτήσει τις καρδιές και τις γευστικές προτιμήσεις μικρών και μεγάλων, είναι τα ελληνικά Tost, ή αλλιώς, σάντουιτς στη σχάρα. Παρόλο που αρχικά μπορεί να φαίνεται απροσδόκητο, αυτά τα σάντουιτς αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας. Σκεφτείτε τα ως […]

  Η συνεργασία μεταξύ της Kraft Heinz και του Taco Bell φέρνει στο τραπέζι των καταναλωτών ένα νέο καινοτόμο προϊόν: τα Cravings Kits. Αυτά τα κιτ γευμάτων επιτρέπουν στους λάτρεις του φαστ φουντ να δημιουργήσουν στο σπίτι τα αγαπημένα τους πιάτα, όπως το Crunchwrap Supreme και το Chipotle Chicken Quesadilla, χρησιμοποιώντας ιδιόκτητα συστατικά, καρυκεύματα και […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ