Κατακρεούργησε τη θεία και την εξαδέλφη του με τη δικαιολογία ότι τις αντιπαθούσε

21 Νοεμβρίου, 2020
GIAKOYMAKHS
Η Βασιλική Γιακουμάκη και η Ελένη Λαζάρου
Η Βασιλική Γιακουμάκη και η Ελένη Λαζάρου…
Οι ένορκοι δεν του αναγνώρισαν ψυχική διαταραχή
Οι ένορκοι δεν του αναγνώρισαν ψυχική διαταραχή…

Η εκτέλεση του Γιακουμάκη: Ο νεαρός που κατακρεούργησε τη θεία και την εξαδέλφη του με τη δικαιολογία ότι τις αντιπαθούσε…

Το 1966 ο 25χρονος λιμενεργάτης Δημήτρης Γιακουμάκης καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της θείας του, Ελένης Λαζάρου και της εξαδέλφης του, Βασιλικής Γιακουμάκη στο Μαρούσι. Σύμφωνα με την ομολογία του, κατακρεούργησε τις δύο γυναίκες με ένα χασαπομάχαιρο και ένα καλέμι. Η Βασιλική Γιακουμάκη και η Ελένη Λαζάρου Όπως είπε στην Αστυνομία, μισούσε την 50χρονη θεία του, γιατί τη θεωρούσε εμπόδιο στη ζωή του. Τη 15χρονη εξαδέλφη του τη σκότωσε επειδή ήταν η αγαπημένη της θείας του.

Αν και μετά από λίγες μέρες ανακάλεσε όσα είπε στην ομολογία του, παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει την κοινή γνώμη. Οι ένορκοι δεν του αναγνώρισαν ψυχική διαταραχή Το σοκ ήταν μεγάλο, όταν ο μάρτυρας που ανακάλυψε τα δύο πτώματα, έκανε τις ανατριχιαστικές περιγραφές των δύο πτωμάτων που ήταν σχεδόν τεμαχισμένα. Στο δικαστήριο ο Γιακουμάκης δεν παραδέχτηκε την ενοχή του και προσπάθησε να αποδείξει ότι ήταν ψυχικά διαταραγμένος.GIAKOYMAKHS_SPYRIDAKHS_EKTELESH_6.4.1968

Κανείς δεν τον είχε δει να σκοτώνει τις άτυχες γυναίκες, αλλά τουλάχιστον οκτώ μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον είδαν να μπαίνει στη βίλα της θείας του στο Μαρούσι όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο δράστης υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι του. Με αυτές τις μαρτυρίες οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο χωρίς ελαφρυντικά και δεν του αναγνώρισαν ψυχική διαταραχή.

Οι συγγενείς του κατέθεσαν ότι ο νεαρός λιμενεργάτης με το αγγελικό πρόσωπο είχε πολύ σκληρό χαρακτήρα, αλλά ουδέποτε έδωσε κάποια αφορμή για να χαρακτηριστεί τρελός. Το δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο την ποινή του θανάτου διά τουφεκισμού. Όταν έφτασε η ώρα να βρεθεί μπροστά στο απόσπασμα, το 1968, ο Γιακουμάκης το αντιμετώπισε με απόλυτη ψυχραιμία. Αρνήθηκε να του κλείσουν τα μάτια και έγινε ένας από τους τελευταίους ποινικούς που εκτελέστηκαν στην Ελλάδα….

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους