Καταγγελία για αστυνομική βία σε ψυχικά ασθενή: «Την χτύπησε επειδή σηκώθηκε από την καρέκλα, μιας και πιάστηκε 3 ώρες με χειροπέδες»

2 Ιουλίου, 2021
xeiropedes-gynaikes

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία αστυνομικής βίας απέναντι σε μία ακόμα ψυχικά ασθενή και αόρατη αυτής της κοινωνίας προχώρησε εργαζόμενη του νοσοκομείου Σωτηρία. 

Τα όσα ζουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, κατηγοριοποιημένοι ως ψυχικά ασθενείς, έξω αλλά μέσα στις ψυχιατρικές κλινικές, αποτελούν ένα κοινό μυστικό και η λύση στα προβλήματά τους, θα έρθει μόνο όταν συγγενείς και γείτονες, γιατροί και νοσηλευτές, αρχίσουν να σπάνε τη σιωπή.

Κάτι που έκανε και η συγκεκριμένη εργαζόμενη, μηνύοντας ταυτόχρονα τους αστυνομικούς που, σύμφωνα με την καταγγελία, βιαιοπράγησαν εναντίον της συνοδευόμενης ασθενούς.

Ολόκληρη η καταγγελία:

«Στο τμήμα Επειγόντων που εργάζομαι στο νοσοκομείο Σωτηρία και σε εφημερία ψυχιατρικής κλινικής, ασθενής συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς μπροστά στα μάτια μου, στη βάρδια μου δέχτηκε επίθεση και λεκτική κ σωματική από τον έναν από αυτούς.

Διαμαρτυρηθηκα, φώναξα, κάλεσα αστυνομία γιατί θεώρησα απαράδεκτο μια κοπέλα που περιμένει στο χώρο αναμονής του νοσοκομείου και χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας, να γίνεται έρμαιο του εκνευρισμού του αστυνομικού που τη συνοδεύει. Η κοπέλα τόλμησε να σηκωθεί απλά από την καρέκλα που περίμενε κοντά στο τρίωρο.

Ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε απ το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια κ σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της. Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του. Μου είπαν κι αυτός κ ο συνάδελφος του “να κοιτάζω τη δουλειά μου”.

Η δουλειά μου λοιπόν είναι να εξυπηρετω ασθενείς. Και οι ψυχιατρικοι ασθενείς δεν είναι ασθενείς β κατηγορίας!!! Είναι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας κ όχι προπηλακισμού!!!

Να σέβονται οι κύριοι αστυνομικοί λοιπόν τον ιερό χώρο ενός νοσοκομείου κ τους ασθενείς που συνοδεύουν. Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να κλείσει τα μάτια και να κάνω ότι δεν είδα. Οι ψυχιατρικοι ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναισθηση γιατί δεν είναι σακοι του μποξ. Είναι ματωμενες ψυχές κ οφείλουμε να τους προστατεύουμε.

Σήμερα κατέθεσα μήνυση και θα ήμουν πολύ χαρούμενη αν βάζω ένα λιθαράκι για την προστασία τους.

Μας αφορά όλους.»

Έλλη Έλλη

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους