Καταδίκες για μη πληρωμή ΑΕΠΙ – Προλάβετε πριν να είναι αργά…

9 Νοεμβρίου, 2018
Καταδίκες για μη πληρωμή ΑΕΠΙ – Προλάβετε πριν να είναι αργά…
Μπελάδες με την μη καταβολή της ΑΕΠΙ είχε επιχειρηματίας εστίασης στη Θάσο με τη δικαστική κατάληξη της υπόθεσης να μην τον απαλλάσσει από τις οφειλές.

Καταδίκες για μη πληρωμή ΑΕΠΙ – Προλάβετε πριν να είναι αργά…

Μπελάδες με την μη καταβολή της ΑΕΠΙ είχε επιχειρηματίας εστίασης στη Θάσο με τη δικαστική κατάληξη της υπόθεσης να μην τον απαλλάσσει από τις οφειλές. Πιο συγκεκριμένα, τις προβλεπόμενες από τον ισχύοντα νόμο αυστηρές ποινές επέβαλε το Τριμελές Καβάλας σε δύο υποθέσεις που αφορούσαν μη πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ. Ο ίδιος ο επαγγελματίας –που διέθετε κατάστημα beach bar στη Θάσο- καταδικάστηκε για δύο παρόμοιες υποθέσεις το Καλοκαίρι 2014. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε πληρώσει τα οφειλόμενα στην ΑΕΠΙ για την μουσική που έπαιζε στο beach bar. Μάλιστα, αυτή η εκκρεμότητα φτάνει ακόμη και σήμερα.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης, ενώ ο ίδιος δεν ήταν στο ακροατήριο. Ο συνήγορος στήριξε την υπεράσπιση στο γεγονός ότι η ΑΕΠΙ σήμερα δεν υπάρχει. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε από το δικαστήριο μιας και η νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα συνεχίζει να ισχύει. Αμέσως μετά υπήρξε ως δεύτερο επιχείρημα ότι ο κατηγορούμενος πλήρωνε πνευματικά δικαιώματα σε άλλον φορέα. Παρουσίασε μάλιστα σχετικές αποδείξεις. Ούτε αυτό το επιχείρημα έπεισε το δικαστήριο. Σημειώνουμε ότι στη δίκη, εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ επίσης δεν παρουσιάστηκε.

Το δικαστήριο επέβαλε δύο φορές (μία για κάθε υπόθεση) την ίδια ποινή: ένα έτος φυλάκισης με αναστολή, πρόστιμο 3.000€ συν 200€ δικαστικά έξοδα. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση μέσω του συνηγόρου του.

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ τονίζει: κάντε εγγραφή σήμερα για να μην έχετε πρόβλημα αύριο!

Όπως έχει φροντίσει να ενημερώσει τα μέλη του, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ τονίζει ότι με μια εγγραφή στο Σωματείο μας εξασφαλίζετε τη δυνατότητα για δωρεάν αναπαραγωγή μουσικής στο κατάστημά σας ΧΩΡΙΣ να έχετε παράλληλα κάποια υποχρέωση προς άλλους Οργανισμούς διαχείρισης.

Με την εγγραφή στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ αποκτάτε τη δυνατότητα για ελεύθερη αναπαραγωγή μουσικής με νόμιμες άδειες, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για ελέγχους, όχι μόνο από υπαλλήλους της πρώην ΑΕΠΙ, αλλά και των υπόλοιπων εν ενεργεία Οργανισμών.

Αξίζει να τονίσουμε ότι μπορεί η ΑΕΠΙ να έχει καταργηθεί, ωστόσο, η προβλεπόμενη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα που συνεπάγονται με την αναπαραγωγή μουσικής σε κατάστημα εστίασης, ισχύει. Κάθε έλεγχος είναι πιθανός, το ίδιο και τα πρόστιμα, που μπορεί να φτάσουν σε ανυπέρβλητα επίπεδα.

Κάντε σήμερα το βήμα που θα προφυλάξει την επιχείρησή σας από περίεργα φαινόμενα, που ενδεχομένως να κοστίσουν ακόμα και την ίδια της την βιωσιμότητα.  

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους