Κατά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη Νικήτα για τον Δημοτικό Φόρο 2%

10 Μαρτίου, 2018
Κατά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη Νικήτα για τον Δημοτικό Φόρο 2%
ΠΑΣΚΕΔΙ προς Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη: Θέλουμε δυνατούς κι όχι δυνάστες Δήμους

Κατά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη Νικήτα για τον Δημοτικό Φόρο 2%

Θεσσαλονίκη 5 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κλάδος των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που εκπροσωπούμε, ανέρχονται στις 150.000, ως επί το πλείστον οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις βάσει του Β.Δ. 436/1961 (ΦΕΚ Α’ 111/25.6-6.7.1961), που απασχολούν και ζουν 700.000 οικογένειες. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού στηρίζεται βιοποριστικά από την δική μας επαγγελματική δραστηριότητα. Δυστυχώς η οικονομική κρίση, άγγιξε τον κλάδο μας. Συνεχώς κλείνουν όλο και περισσότερα καταστήματα, μη αντέχοντας την οικονομική δυσπραγία και όσα μένουν φυτοζωούν. Το 80% των επιχειρήσεων αυτών έξι ημέρες την εβδομάδα είναι σχεδόν άδεια και την μία ημέρα που περιμένουν να δουλέψουν, δέχονται προς έλεγχο όλους σχεδόν τους εισπρακτικούς φορείς της Χώρας μας, με αποτέλεσμα το 50% των εισπράξεών τους να είναι εισπράξεις υπέρ τρίτων. Καλό θα είναι λοιπόν οι κ.κ. Δήμαρχοι όλης της Χώρας και ειδικά ο Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνης, να αναζητήσουν άλλες πηγές εσόδων διότι οι ‘’δικές μας πηγές’’ έχουν πλέον στερέψει.

 

Απειλεί ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης, ότι θα παραιτηθεί από Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, αν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη από το Νομοσχέδιο, της μείωσης του Δημοτικού Φόρου από 2% και 5%, στο 0,5%. Λέει επίσης ο κ. Κακλαμάνης «Πριν ο κ. υπουργός επιδοθεί σε εύκολες δημαγωγίες και επικοινωνιακά τρυκ και αν θέλουμε ως χώρα να απαντήσουμε με αξιοπιστία στην οικονομική κρίση και όχι να ρίχνουμε τα βάρη των συνεπειών της στην πλάτη των μη εχόντων – εν προκειμένω των δήμων – καλό θα είναι να φροντίζουμε να βρίσκουμε και αξιόπιστα επιχειρήματα».

Απαντούμε εμείς:

1)  Κύριε Δήμαρχε, αντί να αναλώνεστε σε απειλητικές εξαγγελίες, προκειμένου να περισώσετε ‘’άδικα’’ έσοδα, που εδώ και 55 συναπτά έτη εισπράττετε από τον κλάδο μας, καλύτερο θα ήταν να ασχοληθείτε, εν όψει οικονομικής κρίσης, με το πώς θα μπορέσουν αυτά τα καταστήματα να έχουν πληρότητα, διότι αν δεν υπάρξει αυτό, όχι μόνο δεν θα εισπράξουν οι Δήμοι, αλλά δεν θα έχει νόημα και η παροχή των ανταποδοτικών υπηρεσιών που ισχυρίζεστε ότι προσφέρετε.

2)  Το να παραιτηθείτε από Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, η ΚΕΔΚΕ θα συνεχίσει να υφίσταται με κάποιον άλλο Πρόεδρο κι εσείς θα συνεχίσετε να είστε Δήμαρχος των Αθηναίων. Ο καταστηματάρχης μας όμως δεν έχει δικαίωμα ‘’παραίτησης’’, γιατί μπαίνει φυλακή.

3)  Το να συγκαταλέγετε τους Δήμους στους ‘’μη έχοντες’’, είναι άτοπο παράδειγμα, διότι ουδέποτε μέχρι τώρα, ακούσαμε Δήμο να κλείνει, απεναντίας όμως καθημερινώς χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο. 

 

 Έλεος. Θέλουμε δυνατούς, όχι ‘’δυνάστες’’ Δήμους. 

 Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.

Με την παράκληση να δημοσιοποιηθεί.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους