Μπορεί το 2021 να ήταν χειρότερη χρονιά από το 2020 όσον αφορά τους νεκρούς από την πανδημία, αλλά ταυτόχρονα κρατήθηκε η οικονομία ανοιχτή υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του το βράδυ της 13/1 προκαλώντας αίσθηση.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΑΝΤΙ στον Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με την πανδημία παραδέχθηκε ότι το 2021 ήταν χειρότερη χρονιά από το 2020 ως προς τους νεκρούς αντιπαραβάλλοντας, όμως, ότι «σώσαμε τον τουρισμό». «Κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μια ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυποργός.

Το ερώτημα για τον πολύ υψηλό αριθμό νεκρών κατά το 2021, τέθηκε μετά από τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι θα πρέπει οι πολίτες παρά την κούραση και τον εκνευρισμό τους, να δουν που βρισκόμαστε σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, τον εκνευρισμό, τη στεναχώρια του κόσμου, όμως,  θα ζητήσω να πάρουμε μια μικρή απόσταση από τα γεγονότα για να δούμε πού είμαστε σήμερα σε σχέση με το πού είμασταν πριν από ένα χρόνο.

Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως, το 2021 σε σχέση με το 2020, ήταν μια πολύ χειρότερη χρονιά της πανδημίας στην Ελλάδα. Είχαμε 16.000 νεκρούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ως προς τους νεκρούς, βεβαίως. Όμως, ταυτόχρονα, κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μια ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή.