Ιστοσελίδα εστιατορίου: ποια λάθη στο περιεχόμενο ΔΕΝ πρέπει να κάνετε

30 Αυγούστου, 2018
Ιστοσελίδα εστιατορίου: ποια λάθη στο περιεχόμενο ΔΕΝ πρέπει να κάνετε
Η κατασκευή ιστοσελίδας για ένα εστιατόριο είναι, πλέον, απαραίτητη προϋπόθεση με την διάδοση της φήμης του.

Ιστοσελίδα εστιατορίου: ποια λάθη στο περιεχόμενο ΔΕΝ πρέπει να κάνετε

Η κατασκευή ιστοσελίδας για ένα εστιατόριο είναι, πλέον, απαραίτητη προϋπόθεση με την διάδοση της φήμης του. Σε αντίθεση με ό, τι ήταν συνηθισμένο μέχρι και πριν λίγα χρόνια, όπου αρκετοί ιδιοκτήτες θεωρούσαν περιττή την δημιουργία ιστοσελίδας, στις μέρες μας ένα σύγχρονο responsive website είναι απαραίτητο για την προώθηση της επιχείρησης. 

Τα πλεονεκτήματα 

Η ιστοσελίδα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα καθώς αυξάνονται οι αποδόσεις του marketing της επιχείρησης. Συγχρόνως, μέσα από τις ενότητες που περιλαμβάνει, παρέχεται ενημέρωση για το μενού, την τοποθεσία, στοιχεία επικοινωνίας και ό, τι άλλο θεωρείται σημαντικό για τον εν δυνάμει πελάτη.

Κι επειδή ζούμε σε μια απόλυτα διαδικτυακή εποχή, η online διαφήμιση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αν απουσιάζει το website. Με την ιστοσελίδα, όλα τα σύγχρονα μέσα διαφήμισης είναι πιο εύχρηστα και αποδοτικά: social media, google ads, advertorials για backlinks. 

Οι προϋποθέσεις

Φυσικά, όλα αυτά τα αποτελέσματα έρχονται εφόσον η ιστοσελίδα έχει δομηθεί σωστά. Αυτό σημαίνει ότι από την άρτια κατασκευή μέχρι το περιεχόμενο, πρέπει όλα να είναι εναρμονισμένα προκειμένου να προσφέρουν μια ευχάριστη και εύκολη εμπειρία στον χρήστη. 

Κι αν στα τεχνικά μέρη, που αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδας, τα πράγματα ακολουθούν μια στάνταρ φόρμα, όσον αφορά το περιεχόμενο, τα πράγματα είναι πιο μετέωρα. Η συζήτηση για τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνονται, είναι ανεξάντλητη, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν την ιστοσελίδα όπως το φυσικό τους κατάστημα. Αυτό όμως δεν είναι πάντα σωστό…

Για να ξεδιαλύνουμε κάπως την κατάσταση, συλλέγουμε και παρουσιάζουμε τα λάθη που πρέπει να αποφευχθούν ως προς το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ενός εστιατορίου, με άμεσο στόχο τόσο την βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, όσο και την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Λάθος Νο1: Πάρα πολύ κείμενο

Προφανώς και χρειάζεται να υπάρχει κάποιου είδους κείμενο στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, αλλά η υπερβολή σε όλα τα πράγματα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όλες οι υπερβολές και οι τεράστιες αναφορές και περιγραφές δεν είναι απαραίτητες, αφού καταλήγουν να κουράζουν τον χρήστη που δυσκολεύεται να βρει τις βασικές πληροφορίες που αναζητά. Άλλωστε, πρόκειται για ιστοσελίδα εστιατορίου, που σημαίνει ότι είναι ξεκάθαρα τα ζητήματα που πρέπει να αναφέρονται.

Λάθος Νο2: Έλλειψη πληροφοριών

Στο άλλο άκρο από την υπερπληροφόρηση, βρίσκεται μια ιστοσελίδα με ελλιπές περιεχόμενο, από την οποία λείπουν σημαντικές και απαραίτητες πληροφορίες. Με λίγα λόγια, οι περισσότεροι καταναλωτές μπαίνουν στην ιστοσελίδα για να μάθουν το μενού του, το ωράριο λειτουργίας, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο. Αν κάτι από όλα αυτά λείπει από την ιστοσελίδα, ο καταναλωτής δεν θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί περισσότερο αλλά θα στραφεί σε εναλλακτικές επιλογές.

Λάθος Νο3: Ορθογραφικά, συντακτικά και άλλα λάθη

Φαντάσου να μπαίνεις στην ιστοσελίδα ενός εστιατορίου και ξαφνικά να αντικρίζεις ορθογραφικά λάθη, γραμματικά, συντακτικά κλπ. Τι θα έκανες; Κατά πάσα πιθανότητα θα εκνευριζόσουν και προφανώς θα έψαχνες για κάποιο άλλο κατάστημα. Το συγκεκριμένο συμβάν είναι το πιο σημαντικό αλλά και το πιο εύκολο για να το διορθώσεις. Έλεγξε δύο και τρεις φορές το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου, ώστε να αποφύγεις ανάλογα λάθη που προκαλούν αρνητική εντύπωση. Πόσο καλή εντύπωση μπορεί να κάνει για την ποιότητα των φαγητών του, ένα εστιατόριο που δεν έχει μπει καν στη διαδικασία να ελέγξει την ορθογραφία των λέξεων που χρησιμοποιεί για να μιλήσει για τα πιάτα του.

Συμπέρασμα

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είναι δύσκολη υπόθεση ούτε η κατασκευή ιστοσελίδας, ούτε η απόκτηση περιεχομένου. Το θέμα είναι κάθε ιδιοκτήτης να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το πολύ κρίσιμο ζήτημα καθώς στην εποχή μας πρόκειται για άμεση προέκταση των δραστηριοτήτων του εστιατορίου και όχι απλώς μια επιπλέον ενέργεια και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ βασικό, επειδή το κατάστημα Εστίασης, μιλά με την εικόνα, φροντίστε οι φωτογραφίες που θα χρησιμοποιήσετε να είναι επαγγελματικές και με μεράκι.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους