Ηράκλειο: Ανοίγουν με απόφαση δικαστηρίου τα καταστήματα που μπήκε λουκέτο

8 Ιουλίου, 2020
Ηράκλειο: Ανοίγουν με απόφαση δικαστηρίου τα καταστήματα που μπήκε λουκέτο

Η πρώτη δικαίωση για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία είχε επιβληθεί 15νθημερο κλείσιμο λόγω αυξημένου αριθμού πελατών αλλά και πρόστιμο 10000 ευρώ υπήρξε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, όπως μεταδίδει το creta24.

Όπως έχει γράψει το creta24 την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο επιβλήθηκε το μέτρο της διακοπής λειτουργίας σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 10000 ευρώ. Την επόμενη μέρα ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εστίασης και Διασκέδασης Ηρακλείου αποφάσισε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά την Πέμπτη.

Το πρωί της Παρασκευής το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε την αναστολή του μέτρου της προσωρινής διακοπής της λειτουργίας των επιχειρήσεων όσο και της καταβολής του προστίμου ύψους 10000 για κάθε κατάστημα.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της προσφυγής που κατέθεσαν τα καταστήματα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ακύρωση Πράξεων προστίμων & σφράγισης Επιχειρήσεων Εστίασης

Το ΝΟΜΙΚΟ τμήμα του Σωματείου μας άρχισε να δέχεται την ανάληψη των διαδικασιών σύνταξης & υποβολής των προβλεπόμενων ενστάσεων μέσα στην ασφυκτική προθεσμία των 5 ημερών από τη διαπίστωση των όποιων παραβάσεων

Θεωρούμε αντιεπαγγελματικό ανήθικο όσο μεγάλη ή μικρή, ηθελημένη ή ακούσια κι αν είναι μια περίπτωση παράβασης των κανόνων «κοινωνικής αποστασιοποίησης», να τιμωρείται με επιβολή λουκέτου για… χωρίς καν μια αρχική σύσταση.

Επειδή – όπως επισημαίνουμε πιο πάνω – είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ εν προκειμένω η προθεσμίας ένστασης (μέσα στην οποία το Νομικό μας τμήμα αναλαμβάνει ΚΑΙ την υποβολή της, σε οποιονδήποτε Νομό της Χώρας και αν εδρεύει η Επιχείρησή σας), κατά συνέπεια όσα Μέλη μας αντιμετωπίζουν τέτοιες κυρώσεις για το νέο ξεκίνημά τους μετά την καραντίνα, θα πρέπει να επικοινωνούν ΑΜΕΣΑ με τη Γραμματεία του ΠΑΣΚΕΔΙ για την εμπρόθεσμη εξυπηρέτησή τους.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ: 2310 932420 – 932473 – 932481  

Email: paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους