Η Θεσσαλονίκη κόβει το κάπνισμα από τα μαγαζιά!

29 Μαρτίου, 2019
Η Θεσσαλονίκη κόβει το κάπνισμα από τα μαγαζιά!
Σφίγγει ο κλοιός για όσους καπνίζουν στη Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση για επιβολή προστίμων για το τσιγάρο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ για τον αντικαπνιστικό νόμο

Η Θεσσαλονίκη κόβει το κάπνισμα από τα μαγαζιά!

Σφίγγει ο κλοιός για όσους καπνίζουν στη Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση για επιβολή προστίμων για το τσιγάρο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Η διαδικασία με τα πρόστιμα θα προχωρήσει μετά το Πάσχα, με αρμόδιο όργανο τη δημοτική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης: «Εγώ είμαι καπνιστής. Συνεχίζεται το κάπνισμα στα μαγαζιά, ενώ απαγορεύεται. Μετά το Πάσχα, με την ελάχιστη δύναμη που έχουμε θα επιβάλλονται πρόστιμα. Είμαστε η μοναδική χώρα που οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Αν θέλουμε καλύτερη πόλη πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Υπάρχουν πολλά παράπονα», είπε ο κ. Μπουτάρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο. 

Όπως είναι ήδη γνωστό, συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας από τα μέσα Μαρτίου έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, προειδοποιώντας για τα διόλου «τσουχτερά» πρόστιμα με τα οποία απειλούνται. 

Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου να ενημερωθούν 400 επιχειρηματίες, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η επιβολή προστίμων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. Το ύψος των προστίμων ξεκινά από τα 600€ και οι ποινές θα φτάνουν έως την αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος(!) Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η «καμπάνα» για τους πελάτες – καπνιστές που θα συλληφθούν να καπνίζουν είναι 50€. 

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς  τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους