Η θέση του ΠΦΣ για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πριν την εγγραφή στο σχολείο

27 Σεπτεμβρίου, 2018
Η θέση του ΠΦΣ για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πριν την εγγραφή στο σχολείο
Η αμφίσημη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους τομείς της Υγείας και όχι μόνο

Η θέση του ΠΦΣ για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πριν την εγγραφή στο σχολείο

Η αμφίσημη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους τομείς της Υγείας και όχι μόνο. Κάθε παιδί με την εγγραφή του στο σχολείο, οφείλει να έχει ενημερωμένο βιβλιάριο με βασικά εμβόλια που έχουν γίνει, προκειμένου να είναι προστατευμένο από πιθανά κρούσματα ασθενειών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα φαρμακευτικής πολιτικής και κρίσιμος κόμβος στην αλυσίδα διάθεσης των εμβολίων, καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Ο ΠΦΣ τονίζει πως οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί, αφού συνιστούν μείζονα παρέμβαση Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ιλαράς και άλλων νοσημάτων εξαιτίας ενός κινήματος που τάσσεται  κατά των εμβολιασμών και αρκετά παιδιά έχουν μείνει εκτεθειμένα.

Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα οφείλουν να ενημερώσουν υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία για τα οφέλη του εμβολιασμού, σύμφωνα και με τις Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να εξασφαλίσουν την προστασία όλων των παιδιών. Τίθεται πλέον αναγκαίο να κλείσουν τα όποια παράθυρα για την ακύρωση της επιτυχίας του στόχου για καθολικό εμβολιασμό όλων των παιδιών. Εξάλλου, στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας δεν χωρούν αμφισημίες και δισταγμοί παρά μόνο άμεσες και δραστικές λύσεις.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους