Η «σκλαβιά» των ταξί: 60% των οδηγών δουλεύει επτά μέρες την εβδομάδα!

25 Ιουνίου, 2019
Η «σκλαβιά» των ταξί: 60% των οδηγών δουλεύει επτά μέρες την εβδομάδα!
Απίστευτα νούμερα για τις ώρες που περνούν πάνω από το τιμόνι οι οδηγοί ταξί έδειξε έρευνα του ΕΜΠ, καταγράφοντας μέσο όρο πάνω από δέκα ώρες οδήγησης

Η «σκλαβιά» των ταξί: 60% των οδηγών δουλεύει επτά μέρες την εβδομάδα!

Απίστευτα νούμερα για τις ώρες που περνούν πάνω από το τιμόνι οι οδηγοί ταξί έδειξε έρευνα του ΕΜΠ, καταγράφοντας μέσο όρο πάνω από δέκα ώρες οδήγησης! Συν τοις άλλοις, τα περισσότερα οχήµατα είναι αρκετά «γηρασµένα» έχοντας διανύσει εκατοµµύρια χιλιόµετρα σε αρκετές περιπτώσεις.

Η έρευνα του ΕΜΠ, που παρουσιάστηκε από τον γενικό διευθυντή Ελλάδας της BEAT, Βασίλη Ντάνια, στο 3ο Συνέδριο Υποδοµών και Μεταφορών ανέδειξε ότι το 93% δουλεύει τουλάχιστον 10 ώρες την ηµέρα, ενώ πάνω από το 65% εργάζεται πλέον των δώδεκα ωρών. Επίσης το 96% των οδηγών ταξί δουλεύει έξι ηµέρες την εβδοµάδα, ενώ το 60% δεν αναπαύεται καµία µέρα δουλεύοντας επταήµερο.

Κι αυτό τη στιγµή που η ευρωπαϊκή νοµοθεσία, όπως σηµειώνουν οι ερευνητές, δεν επιτρέπει εργασία άνω των 45 ωρών εβδοµαδιαίως, την ώρα που στην Ελλάδα αρκετοί ξεπερνούν ακόµα και τις 90!

«Γηρασμένα» αυτοκίνητα

Σε επίπεδο στόλου στα ταξί, µόλις το 10% των οχηµάτων είναι κάτω των 3 ετών, χρονικό διάστηµα κατά το οποίο ένα µέσο επαγγελµατικό όχηµα αυτή της κατηγορίας διανύει περί τα 300.000 χιλιόµετρα. Επιπλέον το 70% των ταξί είναι άνω των 6 ετών και το 33% άνω των 10 ετών µε εκατοµµύρια χιλιόµετρα στο ιστορικό του και µη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι λιγότεροι από έναν στους τρεις οδηγούς ταξί εκτιµούν πως η ηλικία ενός οχήµατος δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 7 χρόνια, ενώ το 34% θεωρεί ότι θα µπορούσε να είναι τουλάχιστον 11 ετών και άνω. Σε ό,τι αφορά την BEAT, η οποία δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες (Ελλάδα, Μεξικό, Κολοµβία, Περού και Χιλή) απασχολώντας πάνω από 600 άτοµα και συνεργαζόµενη µε 300.000 οδηγούς, η πλειονότητα των πελατών της είναι 20-39 ετών, µε το 55% εξ αυτών να είναι άνδρες.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το βήµα του Συνεδρίου, περισσότεροι από τους µισούς χρήστες ταξί θα το χρησιµοποιούσαν πολύ περισσότερο εάν δεν υπήρχε η διπλή ταρίφα

Με πληροφορίες από: ethnos.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους