Η γιορτή σαρδέλας αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου στην Καλαμαριά

24 Ιουλίου, 2019
Η γιορτή σαρδέλας αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου στην Καλαμαριά
Η καθιερωμένη γιορτή σαρδέλας αναμένεται να λάβει χώρα αύριο Πέμπτη στην Καλαμαριά στις 9.30 το βράδυ, στο Αλσος της Νέας Κρήνης (πρώην Καπναποθήκες).

Η γιορτή σαρδέλας αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου στην Καλαμαριά

Η καθιερωμένη γιορτή σαρδέλας αναμένεται να λάβει χώρα αύριο Πέμπτη στην Καλαμαριά στις 9.30 το βράδυ, στο Αλσος της Νέας Κρήνης (πρώην Καπναποθήκες).

Πρόκειται για μια πολυαγαπημένη εκδήλωση των αλιέων και η οποία γίνεται από τον Δήμο Καλαμαριάς, στο πλαίσιο των δρώμενων του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, η οποία είναι η πολιούχος της Νέας Κρήνης.

Μικροί και μεγάλοι σε ηλικία επισκέπτες θα μπορέσουν να φάνε δωρεάν ψητές σαρδέλες, μαζί με σαλάτα, ψωμί και άφθονη ρετσίνα Αναμένεται δε να ανάψει το γλέντι, αφού θα εμφανιστούν διάφορα παραδοσιακά συγκροτήματα.

Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Καλαμαριάς με τον Αλιευτικό Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων Νέας Κρήνης – Καλαμαριάς. Με τη γιορτή αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο των ψαράδων του συνοικισμού της Νέας Κρήνης, οι οποίοι κατάγονται από τη Σμύρνη. Το δρώμενο γίνεται επί πολλά έτη στην περιοχή, όπου το περιμένουν όλοι για να διασκεδάσουν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Στη φετινή γιορτή θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή» και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κρήνης «Μπουμπουλίνα».

Δημοτικά, ποντιακά και μικρασιατικά τραγούδια θα αποδώσει το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής, που αποτελείται από τους Γιώργο Ψάλτη (βιαλί-τραγούδι), Λίνα Αλατζίδου (τραγούδι), Αργύρη Μάντζιο (κλαρίνο), Γιάννη Καρακαλπακίδη (λαούτο) και Φοίβο Αποστολίδη (κρουστά).

Οι ψαράδες της Νέας Κρήνης καθιέρωσαν το συγκεκριμένο έθιμο να γίνεται την παραμονή της γιορτής του ιερού ναού της περιοχής (Αγία Παρασκευή), προκειμένου να έχουν καλές ψαριές και να είναι γεμάτα τα δίχτυα τους.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους