Η εστίαση είναι κλάδος αιχμής για τους ελέγχους του ΣΕΠΕ όπως σημειώνει το Υπουργείο Εργασίας

8 Δεκεμβρίου, 2018
Η εστίαση είναι κλάδος αιχμής για τους ελέγχους του ΣΕΠΕ όπως σημειώνει το Υπουργείο Εργασίας
Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Aλληλεγγύης, με αφορμή περιστατικού ξυλοδαρμού εργαζόμενου στη διανομή φαγητού

Η εστίαση είναι κλάδος αιχμής για τους ελέγχους του ΣΕΠΕ όπως σημειώνει το Υπουργείο Εργασίας

ο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Aλληλεγγύης, με αφορμή περιστατικού ξυλοδαρμού εργαζόμενου στη διανομή φαγητού από πρώην εργοδότη του, σημειώνει ότι οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί ακολουθούν όλες τις μεθόδους με στόχο την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Aλληλεγγύης αναφέρει ότι με θεσμικές παρεμβάσεις του και με την ενίσχυση του ελεγκτικού έργου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, δίνει καθημερινά τη «μάχη» για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και τάσσεται με κάθε τρόπο υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τονίζεται μάλιστα ότι από την πρώτη στιγμή, το υπουργείο ήρθε σε σύγκρουση με τη λογική και τα μέτρα της περιόδου 2010-2014, που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, κατάργησαν δικαιώματα και γιγάντωσαν τις πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Για την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων το Υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θέσπισε, μεταξύ άλλων, μέτρα ενάντια στην απλήρωτη, αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, κανόνες για τις εργολαβίες, για την τήρηση των ωραρίων εργασίας, για τη δήλωση των υπερωριών και για την καταβολή των μισθών.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, εκτός από πρόστιμο, μπορεί να επιβληθεί ακόμα και κλείσιμο καταστημάτων. Ο εντοπισμός ανασφάλιστου εργαζόμενου συνεπάγεται αυτόματα τρίμηνη αναδρομική ασφάλισή του και ο εργοδότης έχει έκπτωση στο πρόστιμο μόνο αν προσλάβει τον εργαζόμενο.

Η εστίαση είναι κλάδος αιχμής για τους ελέγχους του Σ.ΕΠ.Ε., οι οποίοι θα συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας”.

Με πληροφορίες από: reporter.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους