Η συμφωνία που θα βάλει μπροστά το εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι

22 Σεπτεμβρίου, 2021
pepsicola1

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, N.U. Aqua η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση είναι μέλος ενός γερμανικού group εταιρειών που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των αερομεταφορών και του real estate, αναλαμβάνει να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι.

Χθες Τρίτη, έγινε γνωστή από το υπουργείο Ανάπτυξης, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της N.U. AQUA και της Pepsico Hellas για την επαναλειτουργία της μονάδας παραγωγής εμφιάλωσης μεταλλικού νερού στο Λουτράκι. Η επένδυση θα είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της θα υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει πως η N.U. AQUA πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού ενώ η Pepsico Hellas μέσα από το δίκτυο της θα το διανείμει στην Ελλάδα.

Βασικός μέτοχος του group της N.U. Aqua είναι ο οικονομολόγος Δημήτρης Μπαμπάκος ενώ στην εταιρεία φέρεται να συμμετέχουν η επιχειρηματίας Μαρία Τόκτω και ο Πέτρος Τζιτζικώστας.

Η N.U. Aqua, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, επανατοποθέτησε το project των Υδροπλάνων και Υδατοδρομίων, εξαγοράζοντας την Ελληνικά Υδατοδρόμια από τον Άκτωρα και προχώρησε στην ίδρυση της Grecian Air Seaplanes της εταιρείας που θα εκτελεί το πτητικό έργο των υδροπλάνων στη χώρα, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ ενώ εισέρχεται με επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ και στον κλάδο της ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Δ. Μπαμπάκο -το Capital.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό- ο οποίος είναι διαχειριστής σε αρκετές εταιρείες με έδρα την Κύπρο, εμφανίζεται να είναι μέτοχος και σε μια άλλη εταιρεία που αναπτύσσει δραστηριότητες στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού.

Πρόκειται για την M.B.C. Macedonia Bottling Private Company που ιδρύθηκε στις 18 Ιουλίου του 2019, και η επένδυση της έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Η συγκεκριμένη επένδυση, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, αφορά στη δημιουργία παραγωγικής μονάδας 3.000 τ.μ, στην περιοχή της Ι. Μονής Σίμωνος Πετρας στο Άγιον Όρος, το νερό φέρει το brand Avaton, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις και προβλήματα με την άδεια από την Ι. Κοινότητα για τις γεωτρήσεις.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους