Η πρώτη αντρίκια «Συγγνώμη» από την κυβέρνηση ήρθε από κάποιον δηλωμένο gay: Τον Α.Πατέλη

10 Μαΐου, 2021
patelis (1)

Η πρώτη αντρίκια «Συγγνώμη» για πεπραγμένα και δηλώσεις από κυβερνητικό στέλεχος, ήρθε κατά έναν περίεργο τρόπο από έναν δηλωμένο gay, τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον  Άλεξ Πατέλη.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά»προκαλώντας αντιδράσεις.

 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πατέλης ζητά συγγνώμη για τη διατύπωση που έκανε μιλώντας στο ImpacTalk:

«Έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που –σαν εμένα κάποτε–, ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη για να προκόψουν.
Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου σε συνέντευξη που παραχώρησα. Ήταν ατυχής και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός.
Στην συζήτηση αναφερόμουν φυσικά σε συμβουλές για καριέρα στον τραπεζικό τομέα. Ως μάνατζερ παλαιότερα ήμουν υπεύθυνος για αρκετές προσλήψεις. Έχω ζήσει από κοντά τις διαδικασίες, και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει κανείς και να πείσει για τις ικανότητές του.
Σε μερικές καριέρες –όπως αυτή του ακαδημαϊκού, του ερευνητή επιστήμονα, κοκ– το διδακτορικό είναι απαραίτητο. Σε άλλες δεν είναι προαπαιτούμενο. Συνιστά, όμως, αυτονοήτως μια σημαντική προσωπική κατάκτηση.
Πιστεύω και σε αυτόν που δεν είχε ευκαιρίες. Και ναι, πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει τις ικανότητές του. Πολλοί μοχθούν. Και πρέπει να στηριχθούν.
Χτίζουμε μια Ελλάδα στην οποία όλοι μπορούμε να πετύχουμε, στον τομέα που επιθυμεί ο καθένας, με βάση την εργατικότητα».

Το αν είναι κάποιος άνδρας ή όχι χαρακτηρίζεται όχι μόνο από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του αλλά και από τις πράξεις του και τις θέσεις του.

Το να ζητάς «Συγγνώμη» αντί να «σφυρίζεις αδιάφορα» και να αρχίζεις τα διάφορα αδερφίστικα «Παρεξηγήθηκαν» ή «Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου» και «Δεν εννοούσα αυτό που οι περισσότεροι κατάλαβαν» είναι αναμφίβολα μια αντρίκια πράξη. Έστω από έναν gay. Μακάρι να τον ακολουθήσουν και οι άλλοι στην κυβέρνηση.

Και επί της ουσίας: Είχε και δίκιο σε αυτό που είπε ότι «Πιστεύω και σε αυτόν που δεν είχε ευκαιρίες». Το σωστό πρέπει να λέγεται και να γράφεται.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους