Η OlicoBrokers έχει το «Α» και το «Ω» του «πράσινου χρυσού της Ελλάδας»

6 Δεκεμβρίου, 2020
olico01
Εθνικός Κήρυξ

OlicoBrokers = Ελιά και Ελιά = OlicoBrokers. Η Ελιά και το ελαιόλαδο είναι το εθνικό μας προϊόν και η OlicoBrokers είναι η εταιρεία που το γνωρίζει όσο κανείς. Μία ελληνική εταιρεία με πολύ μεγάλο εύρος γνώσεων και δραστηριοτήτων γύρω από τον «πράσινο χρυσό» της Ελλάδας όπως είναι γνωστό το ελαιόλαδο.

Η OlicoBrokers είναι ακριβώς ό,τι η κάθε εταιρεία, ο κάθε παραγωγός, ο κάθε προμηθευτής, ο κάθε ιδιώτης, χρειάζεται για να μάθει, τα πάντα για την ελιά και το ελαιόλαδο αλλά και ό,τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο στο χώρο του ελαιολάδου.

Η OlicoBrokers έχει γνώσεις, εμπειρία, πελατεία, προσωπικότητα, ανθρώπινο δυναμικό που γνωρίζει άριστα το αντικείμενο, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η αγάπη που έχει για το εθνικό μας προϊόν και το πως, αυτό, το ελαιόλαδό μας θα κερδίζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Από την πιο απλή ερώτηση σχετικά με την ελιά μέχρι την εξαγωγή χύμα ελαιολάδου η OlicoBrokers αποτελεί την Νο 1 ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε όλα τα στάδια του ελαιολάδου. Από τη στιγμή που θα φυτευτεί η πρώτη ελιά μέχρι τη στιγμή που θα απολαύσουμε το λάδι της στο φαγητό μας η OlicoBrokers είναι εκεί, μαζί μας, δίπλα να μας πει και να μας δείξει τα πάντα σχετικά με τον «πράσινο χρυσό της Ελλάδας».

H ιδιοκτήτρια της εταιρείας Ελευθερία Κασφίκη μας απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις που έχουμε σχετικά με τον συγκεκριμένο κλάδο.

Εθνικός Κήρυξ

H ιδιοκτήτρια της εταιρείας Ελευθερία Κασφίκη.

Η OlicoBrokers είναι μία 100% ελληνική εταιρεία που ασχολείται με το ελαιόλαδο. Αποκαλύψτε στους ομογενείς μας το πεδίο δράσης της OlicoBrokers.

«Η OLICOBROKERS έχει μια ευρεία πελατεία τόσο από προμηθευτές (ελαιοτριβεία και εμπόρους) από όλη την Ελλάδα όσο και από ξένους αγοραστές στους οποίους προωθεί το Ελληνικό ελαιόλαδο σε όλες του τις ποιότητες (Εξαιρετικό Παρθένο, Παρθένο, Ελαιόλαδο, Πυρηνέλαιο). Μέσα από την εταιρεία μας προωθούνται μεγάλες ποσότητες Ελληνικού ελαιολάδου τόσο σε μορφή χύμα (βυτιοφόρα οχήματα) όσο και σε τυποποιημένη, με δικές μας ετικέτες αλλά και ετικέτες ‘privatelabel’ που μας ζητούν οι πελάτες μας».

Κυρία Κασφίκη, η OlicoBrokers εκτός των άλλων υπηρεσιών της έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα. Πάνω σε τι και σε ποιους προσφέρετε τις συμβουλές σας;

 

Εθνικός Κήρυξ

«Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο του ελαιολάδου μπορούμε να προσφέρουμε τις συμβουλευτικές μας υπηρεσίες τόσο στους Ελληνες προμηθευτές μας όσο και στους ξένους αγοραστές-πελάτες μας. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να ενημερώνουμε τους προμηθευτές μας για τις τιμές του ελληνικού ελαιολάδου σε καθημερινή βάση και να τους συμβουλεύουμε για τη δική τους διαμόρφωση τιμολογιακής πολιτικής με σκοπό να πετυχαίνουν την καλύτερη συσχέτιση τιμής αγοράς – τιμής πώλησης. Επιπλέον, με τη μεγάλη εμπειρία μας στη γευσιγνωσία του ελαιολάδου μπορούμε να δίνουμε οδηγίες και συμβουλές από τη διαχείριση του ελαιόδεντρου μέχρι τις ορθές πρακτικές στο ελαιοτριβείο ώστε οι προμηθευτές μας να πετυχαίνουν συνεχώς βελτίωση της παραγόμενης ποιότητας ελαιολάδου τους.

Οσον αφορά στους ξένους αγοραστές – πελάτες μας, οι συμβουλές μας ξεκινούν από την καθημερινή τους ενημέρωση για τις τιμές της τρέχουσας αγοράς ελαιολάδου και φτάνουν μέχρι τις προτάσεις μας για την τελική επιλογή του εμπορεύματος που θα προμηθευτούν μετά από την αποστολή δειγμάτων μας. Γνωρίζοντας τις ανάγκες των πελατών μας προτείνουμε σε κάθε έναν την καλύτερη δυνατή επιλογή που θα ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες».

Επίσης, η εταιρεία σας, η OlicoBrokers, διαπίστωσα πως «χρησιμοποιεί» την τεράστια εμπειρία της στη γευσιγνωσία και την αξιολόγηση του ελαιολάδου προκειμένου η πελατεία της να καλυτερεύσει την ποιότητα του προϊόντος της…

 

Εθνικός Κήρυξ

«Μέσα από την πολύ μεγάλη εμπειρία μας στη γευσιγνωσία του ελαιολάδου συμβάλουμε στη βελτίωση του προϊόντος που μας προμηθεύουν οι πελάτες μας από όλη την Ελλάδα παρέχοντάς τους τις συμβουλές μας για ορθές πρακτικές από την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων μέχρι την παραγωγική διαδικασία στα ελαιοτριβεία».

Εκτός από εταιρείες εντός της Ελλάδας με τις οποίες συνεργάζεστε έχετε και μεγάλο portfolio με εταιρείες του εξωτερικού. Μπορείτε να μας αναφέρετε από ποιες χώρες και ποιες εταιρείες;

«Συνεργαζόμαστε με αρκετές εταιρείες Ελλήνων ελαιοτριβέων και εμπόρων από όλη την Ελλάδα και αντίστοιχα εξάγουμε το ελληνικό ελαιόλαδο σε μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, όπως Ιταλία, Ισπανία, Αμερική, Καναδάς και Βιετνάμ. Μερικοί από τους πελάτες μας στο εξωτερικό είναι: CAVANNAOLII& C. SNC, OLEIFICIOR.MSPA, MONINIS.P.A, OLITALIAS.R.L, OLEIFICIOZUCCHIS.P.A, TJX EUROPE BUYING LTD, HANOLIJSC.».

Με ποιους τρόπους εξάγετε το ελαιόλαδο;

 

Εθνικός Κήρυξ

«Σε χύμα μορφή το ελαιόλαδο εξάγεται σε βυτιοφόρα οχήματα τα οποία έχουν χωρητικότητα έως 30 τόνους. Οταν η εξαγωγή γίνεται σε τυποποιημένο προϊόν τότε η μεταφορά γίνεται με κοντέινερ 20 και 40 ποδών».

Απ’ όσο γνωρίζω η Ελλάδα στην παραγωγή ελαιολάδου στη Μεσόγειο έχει την 3η θέση, πίσω από Ισπανία και Ιταλία. Ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για να ανέβει η παραγωγή μας;

«Η χώρα μας ετησίως έχει μια παραγωγή από 270.000 – 300.000 τόνους γεγονός που την καθιστά την τρίτη σε παραγωγή χώρα μετά από την Ισπανία και Ιταλία. Η ποσότητα είναι παράγοντας που κάθε χρόνο επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις κλιματικές συνθήκες (βροχή, ξηρασία, κρύο και ζέστη) για αυτό και υπάρχουν ελαιοκομικές χρονιές με μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες. Επιπλέον, ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει ετησίως την παραγωγή είναι ο δάκος (έντομο που τρώει και καταστρέφει τον καρπό της ελιάς). Με τις σωστές καλλιεργητικές πρακτικές και τους έγκαιρους ψεκασμούς ενάντια στα έντομα-εχθρούς της ελιάς, μπορούμε να επιτυγχάνουμε καλύτερες ποσότητες αλλά και ποιότητες στο ελληνικό ελαιόλαδο».

Μιλήστε μας για τα «διαμάντια», τα «αρωματικά» και τα «αγαπημένα»…

 

Εθνικός Κήρυξ

«Τα διαμάντια: Αποτελούν την κορυφή των προϊόντων μας και απευθύνονται στους λάτρεις της ισορροπημένης γεύσης. Συνοδεύουν άρτια όλα τα εκλεπτυσμένα πιάτα προσφέροντας έντονα φρουτώδη αρώματα ελιάς. Οι καταναλωτές μας επιλέγουν ανάμεσα σε Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο, Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο και ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο, όλα από επιλεγμένες ποικιλίες υψηλής ποιότητας και ανώτερης γεύσης.

Τα αρωματικά: Είναι μια σειρά Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου εμπλουτισμένο με έξι διαφορετικές φυσικές γεύσεις (σκόρδο, λεμόνι, τσίλι, βασιλικός, ρίγανη και δεντρολίβανο) που συνδυάζονται με κάθε γεύμα δημιουργώντας ένα γευστικό παιχνίδι σε κάθε πιάτο. Κάνει τα γεύματα να ξεχωρίζουν με ένα μοναδικό τρόπο.

Τα αγαπημένα: Αποτελούν την κλασσική σειρά των προϊόντων μας από εκλεκτά ελαιόλαδα και προσφέρουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να έχουν μια ανώτερη γεύση στα καθημερινά τους γεύματα. Η σειρά μας αυτή εκτός από το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο περιλαμβάνει και το απλό Ελαιόλαδο για τις σαλάτες, το τηγάνισμα και το μαγείρεμα, καθώς και το Πυρηνέλαιο ιδανική επιλογή για το τηγάνισμα και τα φαγητά του φούρνου».

Σαν εταιρεία που γνωρίζει άριστα το Νο 1 εθνικό μας προϊόν δώστε μας χρήσιμες πληροφορίες για το λάδι.

 

Εθνικός Κήρυξ

«Το ελαιόλαδο από την αρχαιότητα αποκαλείται ο ‘πράσινος χρυσός’ της Ελλάδας και όχι τυχαία. Από πολύ παλιά κατείχε σημαντικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή και ήταν ευρέως γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Αυτές οι πολύ σημαντικές ιδιότητες του ελαιολάδου που βασίζονται στις πολυφαινόλες που έχει μέσα του το έχουν κατατάξει στην κορυφή των ελληνικών προϊόντων και για αυτό είναι τόσο δημοφιλές στο εξωτερικό. Το ελαιόλαδο εκτός από τα πολύ ευεργετικά του συστατικά για την υγεία μας χρησιμοποιείται ευρέως και στη βιομηχανία των καλλυντικών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές εταιρείες με προϊόντα ομορφιάς έχουν στα προϊόντα τους κρέμες και καλλυντικά για το πρόσωπο και το σώμα που βασίζονται στο ελαιόλαδο. Τέλος, μια καινοτομία της εποχής μας είναι και τα χάπια ελαιολάδου που κυκλοφορούν στα φαρμακεία και λόγω των πολυφαινολών τους κατατάσσονται σε μια υψηλή κατηγορία όπως οι βιταμίνες προσδίδοντας ενεργεία και ευεξία σε όσους τα καταναλώνουν».

Κυρία Κασφίκη, η Ομογένεια έχει μεγάλη αγάπη και λατρεία για την Ελλάδα και φυσικά για το λάδι της. Στείλτε τους ένα μήνυμα που θα μιλήσει στη γεύση και στην ψυχή τους όπως το λάδι.

«Ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Εθνικού μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και να κλείσω με αυτή τη φράση: ‘Αν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως θα μείνει μια ελιά…ένα αμπέλι…και μια βάρκα…Είναι αρκετά για να ξαναχτιστεί από την αρχή’».

 

Εθνικός Κήρυξ

Εθνικός Κήρυξ

Εθνικός Κήρυξ

Olicobrokers

Θησέως 330, Καλλιθέα, 17675 Αθήνα ❚ Τηλ. 210 9419279 ❚ Fax. 2109400680

❚ Email. info@olicobrokers.com ❚ www.olicobrokers.com

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους