Η ΟΕΝΓΕ απαντά στον Β.Κοντοζαμάνη: «Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα»

Ιαν 12, 2021
oegne

Ομόφωνη ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με την οποία στοχοποίησε τους νοσοκομειακούς γιατρούς για να συγκαλύψει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους:

«Δηλαδή, ο κ. Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε με απαράδεκτο τρόπο να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από Covid-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εκτίναξη στην χώρα μας της θνητότητας από Covid-19 το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2020 ιδιαίτερα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Το γεγονός ότι το «επιχείρημα» αναπαράγεται και από άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που επικαλούνται τον κ. Κοντοζαμάνη είναι απόδειξη πως δεν ήταν μία φραστική αποτυχία.

Μετά τον «ανεύθυνο λαό» που δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι άλλοτε «ήρωες» γιατροί. Η μεθόδευση αυτή αποτελεί πραγματικό θράσος από μία κυβέρνηση που τον περασμένο Φεβρουάριο ως και σήμερα έχει αγνοήσει προκλητικά όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.

Ως εδώ. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για την αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, για τη διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Τα ψέματα τελείωσαν, Ένοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού είστε εσείς και οι προκάτοχοί σας, Γιατί λογαριάζετε τις ανάγκες μας σαν «κόστος που πρέπει να εξορθολογιστεί», τα δικαιώματά μας σαν καύσιμη ύλη για την περιβόητη ανάπτυξή σας.

Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους