Η “Μαφία των Λουκουμάδων” ίσως κρύβεται πίσω από τον ξυλοδαρμό του 44χρονου στη Σιθωνία

28 Ιουλίου, 2021
loukoumas-vintage

Η συμμορία που είχε εξαρθρωθεί από την αστυνομία το 2011, πουλούσε “προστασία” και εκβίαζε τους πλανόδιους πωλητές λουκουμά, στις δημοφιλείς παραλίες της περιοχής

Το ενδεχόμενο της επανασύστασης και επανεμφάνισης της “συμμορίας των λουκουμάδων” στη Χαλκιδική επανεξετάζουν οι αστυνομικοί, σχετικά με την ταυτότητα των δραστών της “μαφιόζικης” επίθεσης που σημειώθηκε σε βάρος 44χρονου στο χωριό Νικήτη της Σιθωνίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thetoc.gr, το θύμα το οποίο είναι μόνιμος κάτοικος του χωριού απασχολείται ως πλανόδιος πωλητής λουκουμάδων στις δημοφιλείς παραλίες της Σιθωνίας.

Του Μιχάλη Λαγάνη

Οι έξι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του, του έστησαν ενέδρα, τον ξυλοκόπησαν και μάλιστα πυροβόλησαν εναντίον του, δίχως ευτυχώς να τον τραυματίσουν ενώ δεν αποκλείεται να συνδέονται με ανθρώπους του υποκόσμου, οι οποίοι πωλούν προστασία και εκβιάζουν καταστηματάρχες και εμπόρους της περιοχής.

Ποια ήταν η “Συμμορία των Λουκουμάδων”

Η “Συμμορία των Λουκουμάδων ” είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά το 2011 .

Οι τρεις άντρες, ο ένας από τους οποίους μάλιστα ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Ελληνορωμαϊκής Πάλης με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Διέθεταν σε καθημερινή βάση συνολικά 500 με 600 λουκουμάδες, τους οποίους πουλούσαν προς δύο ευρώ τον καθένα. “Αγόραζαν μισό ευρώ τον κάθε λουκουμά, ενώ μισό ευρώ για την πώληση κάθε λουκουμά έπαιρναν οι αλλοδαποί πωλητές, με τους “εγκεφάλους” της συμμορίας να εισπράττουν τα κέρδη από τις πωλήσεις. Αυτό σημαίνει ότι στη σπείρα έμενε καθαρό κέρδος 500 με 600 ευρώ την ημέρα.

Επιπλέον, είχαν ορίσει περιοχές “αποκλειστικής διαχείρισης”, που σημαίνει πως αν κάποιος άλλος μικροπωλητής επιχειρούσε να πουλήσει την πραμάτεια του στις “πιάτσες” της σπείρας, τότε τον εκβίαζαν υποχρεώνοντας τον να φύγει από το σημείο “ευθύνης” τους.

Τότε, οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τα μέλη της συμμορίας και να την εξαρθρώσουν, όταν ένας μικροπωλητής λουκουμάδων είχε εμφανισθεί στο αστυνομικό τμήμα της Σιθωνίας για να καταγγείλει ότι όταν προσπάθησε να πουλήσει το εμπόρευμα του σε παραλία της περιοχής, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι τον απομάκρυναν δια της βίας.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους